SALĂ DE SPORT MULTIFUNCȚIONALĂ - FINANȚARE PUBLIC PRIVATĂ

Studiu de caz pe scurt – Sală de sport

Fundația TEKA este o organizație nonguvernamentală fondată în 1993 cu profil cultural, educațional si de tineret. Aria geografica de cuprindere se extinde asupra municipiului Gherla si localitățile din regiunea Câmpiei Transilvaniei. Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit o hală metalică cu destinația de sală de sport și evenimente culturale cu suprafațata totală de 576 de mp (lățime 16 m, lungime 36 m, înălțime 6,15 m la streașină) în localitatea Gherla, Județul Cluj.

Cine este beneficiarul sălii de sport?

Fundația TEKA fost fondat în 1993.  Misiunea fundației este de a sprijini formarea unor comunități active bazate pe valorile reale si specifice existente in aceasta parte a Europei. De aici și denumirea. TEKA fiind lada în care pe vremuri erau depozitate obiectele de valoare dintr-o gospodărie. Fundația TEKA susține menținerea valorilor și tradițiilor locale, însă și progresul.

Care au fost cele mai mari provocări în dezvoltarea fundației?

Momentele cheie din viața organizației:

– 1993 – Înregistrarea Fundatiei Culturale Téka

– 1995 – Înființarea Centrului Cultural Téka din Gherla

– 2002 – Înființarea Internatului pentru elevii din diaspora Campiei Transilvaniei

– 2005 – Demararea programului de reabilitarea zonei Lacurilor

– 2016 – Terminarea construcției și înființarea Liceului Teoretic Kemény Zsigmond din Gherla (modernizarea școlii și construcția sălii de sport)

– 2019 – Înființarea Clubului de echitație TéKarám

“Pentru a dezvolta o comuniate vie, bazată pe valori locale și deschisă pentru nou, trebuie să beneficieze de infrastructură adecvată. Am decis că trebuie să modernizăm școala, să construim o sală de sport, să organizăm numeroase evenimente soci-culturale. Asigurarea finanțării pentru proiectele mai sus menționate a fost o provocare continuă.” a declarat Domnul Balázs-Bécsi Attila, Președinte Fundația TEKA.

De ce a fost nevoie de sală de sport?

“Este absolut normal ca fiecare școală să aibă și o sală de sport modernă cu vestiare, grupuri sanitare, tribune. La noi nu exista așa ceva. Am depus eforturi de a identifica și atrage finanțarea necesară. Frisomat a avut cea mai bună ofertă (calitate-preț), astfel decizia nu a fost grea.“ a declarat Balázs-Bécsi Attila.

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Împreună cu proiectantul beneficiarului, Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit sala de sport, având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:

  1. Respectarea termenelor impuse în proiectul de finanțare
  2. Comunicarea directă cu proiectantul nostru
  3. Responsabilitate și asigurarea unei calități care să garanteze funcționarea pe termen lung, fără costuri de mentenanță

“Am ales să construim sala de sport cu Frisomat. Nu am regretat. Chiar am rămas plăcut impresionați, cât de repede s-a ridicat, cât de bine sunt gândite elementele prefabricate din oțel. Sala de sport finalizată este exact cum ne-am dorit. Nu am schimba nimic!“ a adăugat Balázs-Bécsi Attila.

Ce recomandă Domnul Balázs-Bécsi Attila altor comunități?

“Fiecare comunitate este diferită. Însă unele lucruri sunt comune: nu se poate dezvolta fără investiție în proiecte socio-culturale și educaționale. Fără o infrastructură adecvată, valorile locale nu se pot păstra și este imposibil transferul de la o generație la alta. De la data finalizării sălii de sport, am organizat numeroase evenimente culturale, tradiționale și educaționale în comunitate. Unele naționale, altele internaționale cu participare de sute de persoane. Văzând școala și sala de sport, mulți ne-au felicitat pentru investiția făcută. Am recomandat Frisomat fără ezitare. Sunt sigur că vom colabora și în viitor, munca noastră nu s-a terminat, mai avem mult de lucru în comunitate.” declară Balázs-Bécsi Attila.

Experiența cu Frisomat într-un singur cuvânt sau frază?

“Frisomat este o companie care își respectă cuvântul dat, construiește cu responsabilitate și la timp. “ a concluzionat  Balázs-Bécsi Attila

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: Fundatia TEKA
Locație : Gherla, Judetul Cluj
Suprafață : 576 mp

Doriți să construiți o SALĂ DE SPORT?