HALĂ DE PRODUCȚIE - PRODUSE PROFESIONALE DE CURĂȚENIE

Studiu de caz pe scurt – Hală produse profesionale de curetenie

Misavan Trading SRL este o companie cu capital integral românesc, înființat în anul 2000 la Iași. După reorganizarea modelului de dezvoltare a afacerii s-a identificat necesitate relocării producției de la Miroslava la Voinești, Jud. Iași. Noua hală de producție, a 2-a construită de Frisomat, are o suprafață de 555 mp, lățime 15 m, lungime 37 m și înălțime 6 m la streașină.

 

Cine este beneficiarul halei de producție?

Povestea companiei Misavan Trading a început la Iași,  o societate cu capital integral românesc. Inițial, principala activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zona. Cu timpul s-a extins pe piața produselor și soluțiilor de curățenie atât în domeniul retail, însă cu preponderență către domeniul profesional, ajutați de forța de vânzare, flota de distribuție și portofoliul de produse comercializate. În acest moment având 100% acoperire națională. Modernizarea halelor de producție, extinderea gamelor de produse și dezvoltarea capacității logistice și de transport fiind obiective asumate pentru viitor.

“La început cea mai mare provocare a fost lipsa de know-how autohton de model de business. Am analizat modele străine, însă nu se aplicau în România. Dacă în domenii precum curierat, alimentație sunt modele bine dezvoltate și aplicabile, la noi nu a fost cazul. A trebuit să descoperim noi cum este eficient și rentabil.” declară Otea Ciprian, administrator Misavan Trading SRL.

 

 

De ce a fost nevoie de un spațiu nou de producție și depozitare?

Compania, schimbând modelul de business, a identificat nevoia de a muta o activitate de producție și depozitare din Miroslava în Voinești.

“La Miroslava am întâmpinat mai multe obstacole, spațiul de producție folosit nu avea dimensiunea și dotările necesare, nu aveam asigurat accesul facil cu camioane mari, deranjam vecinii. Noul concept de business necesită un flux foarte lin. Hala veche nu oferea aceste facilități.” precizează Domnul Otea Ciprian.

 

 

De ce a fost ales Frisomat să construiască hala de producție?

Având o colaborare anterioară bună la un alt spațiu de producție, depozitare și birouri, Frisomat a fost contractat din nou.

“A fost mai simplu așa. Știam cum se joacă jocul. De exemplu dacă știi să joci tenis, la o competiție trebuie să alegi sportul pe care știi cel mai bine. Nu are rost să experimentezi. Prima dată am ales să lucrăm cu Frisomat pentru că ne-au oferit o soluție all-inclusive. A fost o lucrare foarte importantă pentru noi, includea atât zonă de birouri, cât și de producție și de birouri. Ne-am implicat mult atunci și a ieșit totul bine. Noul spațiu este o hală relativ simplă, eram siguri că se vor descurca fără probleme, astfel decizia a fost simplă.”

 

 

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Conform noului plan de reorganizare al afacerii, Frisomat a proiectat, produs, livrat și montat o hală metalică destinată producției și depozitării având 15 m lățime, 37 m lungime și 6 m înălțime. Pereții și acoperișul au fost izolați cu panouri SW PUR de 100mm cu prindere ascunsă (în cazul pereților). Hala de producție a fost dotată cu o consolă la fronton de 13 m lungime cu 2 m lățime și accesorizată cu: luminatoare translucide, uși pietonale, uși secționale (3m x 3m). Structura halei este realizată din profile de oțel S390, integral galvanizate la cald cu Zn 275 g/mp.

 

Ce recomandă Otea Ciprian altor antreprenori care doresc să investească într-o hală de producție?

“Recomand tuturor investitorilor să aleagă un partener de încredere. Calitatea unui partener este dat de istoricul companiei, experiența oamenilor și dotările. Degeaba sunt serioși dacă nu au resursele necesare sau invers, degeaba au resursele necesare, dacă nu sunt serioși. Construind deja 2 hale cu ei, în cazul unor noi proiecte, Frisomat a câștigat o poziție favorizantă de peste 50%. O poziție câștigată pe merit.” adaugă Domnul Otea Ciprian

 

 

Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?

“Încă o experiență pozitivă, cu mici provocări (adaptare), însă care au putut fi depășite cu implicarea ambelor părți.” concluzionează Domnul Otea Ciprian.

Vă interesează o HALĂ DE PRODUCȚIE?