CONSTRUCȚIE HALĂ PRODUCȚIE AMBALAJE DIN CARTON

Studiu de caz pe scurt – Hala productie ambalaje carton

Compania Cerasela Comixt a fost înființată în 1993. Producția de ambalaje din carton ondulat și duplex s-a realizat în hale de producție închiriate până în anul 2018. În 2018 Frisomat România a proiectat, produs, livrat și montat o hală de producție proprie, având lățimea de 14 m, lungimea de 41,5 m și înălțime de 4,5 m la streașină. Spațiul nou de producție a fost construit în județul Vrancea, localitate Focșani.

Cine este beneficiarul halei de producție?

Compania produce ambalaje din carton ondulat și duplex pentru domenii variate:

  • Industria alimentară
  • Industria de vinificație
  • Industria auto
  • Industria textilă
  • Industria de încălțăminte
  • Industria materialelor de construcții

Având prețuri competitive și respectând termenele de livrare cu strictețe, compania a reușit să atragă un număr din ce în ce mai mare de clienți din domeniile de mai sus. Personalizarea prin imprimare cu 2 sau 3 culori, tiraj conform necesităților clienților, transportul paletizat și echipa profesionistă sunt câteva atuuri ce reprezintă compania.

“Criza din anii 2008-2010 a avut un impact benefic asupra dezvoltării companiei. Având o expunere limitată, am reușit să trecem cu bine peste acest moment, să rezistăm într-o perioadă când alte companii de profil fie se închideu, fie își restrângeau activitatea. Astfel, am reușit să atragem clienți în plus. De atunci am investit continuu în utilaje și oameni. Este foarte important să ai un flux tehnologic optim pentru a crește productivitatea. “ a precizat George Gurguiatu, administrator al companiei Cerasela Comixt SRL

De ce a fost nevoie de construcția unei hale de producție?

“ Având cereri în creștere, am dorit să ținem pasul și cu producția pentru a onora comenzile primite. Produceam în spațiu închiriat. Când am făcut calculul, mi-am dat seama că rata lunară pentru un împrumut este aproape cât plătesc la chirie. Și nici nu pot optimiza fluxurile tehnologice cum ar trebui din cauza spațiului dat. Trebuia un spațiu nou de producție!“ a adăugat George Gurguiatu.

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Frisomat Romania a proiectat, produs și livrat o hală de producție nouă. Suprafața totală fiind de 586 de mp. Hala de producție are 41,5 m lungime și o lățime de 14 m. Este termoizolată cu panouri SW PUR 60mm la acoperiș, iar la perete cu panouri SW PUR 60mm. Este dotată cu consolă la fronton, 2 trape de fum și scară de acces la acoperiș. Construcția s-a desfășurat în 2 etape pentru a evita întreruperea fluxului de producție și a facilita relocarea utilajelor.

“Cochetez cu Frisomat de ceva timp, mai bine de 10 ani. Am văzut alte lucrări, am fost încântat. Mi-a plăcut sistemul de montaj, faptul că hala vine prefabricată gata de montaj cu TIR-ul, ca au proiectanți buni și reușesc să proiecteze construcții rezistente chiar și în zone seismice accentuate, cum este Vrancea. Iar faptul că au echipe de montaj experimentate face ca halele să arate impecabil și să se asigure rapiditate în execuție. Nu sunt cei mai ieftini, însă merită să investești cu ei. O hală nu trebuie să fie construită doar de dragul de a face, trebuie să și reziste.“ a precizat Domnul Gurguiatu.

Ce recomandă Domnul George Gurguiatu altor antreprenori care doresc să investească într-o hală de producție?

“Recomand tuturor care stau acum în chirie să ia cât mai repede decizia să investească în propriul spațiu de producție. La o hală metalică ai avantajul că se proiectează, produce și se montează exact cum vrei, se face și repede și la nevoie poți chiar să și muți sau să extinzi ușor. În plus chiria lunară este aproape cât este rata lunară la un credit. De ce să arunci banii degeaba pe geam? Am făcut calculele, se amortizează repede.“ a recomandat Domnul Gurguiatu.

O construcție nouă este o investiție serioasă pentru orice antreprenor. Importanța aspectului halei de producție nu este de neglijat:

“Hala construită de Frisomat pentru noi, este frumoasă. Nu spun doar eu, ci toți clienții și furnizorii mei. Acest lucru ajută și dezvoltarea afacerii. Hala este imaginea companiei!”

Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?

“Mi-a părut foarte bine să cunoaștem oamenii Frisomat. Inclusiv colectivul nostru a stat lângă echipele Frisomat și a învățat multe. Am văzut echipe bine organizate, care nu pierd timpul, știu exact ce au de făcut și sunt foarte eficienți. Avem de învățat de la Frisomat. Felicitări, țineți tot așa!“ a concluzionat George Gurguiatu

Doriți să construiți o HALĂ PRODUCȚIE?