HALĂ PRODUCȚIE SISTEME DE AMBALARE

Studiu de caz pe scurt – Sisteme de ambalare

Compania Ambafin Grup SRL localizată în București, a început activitatea în 1998. Anul acesta și-a extins din nou activitatea, construind o nouă hală de producție și birouri de 1230 mp (1080 mp și  mp, lățime 30 m, lungime 36 și înălțime 6m.

 

Cine este beneficiarul halei de producție?

Este o companie cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul sistemelor de ambalare. Dezvoltând în decursul anilor colaborări cu firme italiene de prestigiu din domeniul ambalajelor a asigurat menținerea unor standarde de calitate ridicate la nivel național și european. Ambafin Grup produce și comercializează materiale de ambalat și sisteme de ambalare necesare în industria alimentară, industria materialelor de construcții (BCA, BCU, țiglă, cărămidă, pavele, gresie și faianță) și in multe alte domenii.

 

De ce a fost nevoie de un spațiu nou de producție?

Activitatea companiei s-a dezvoltat, necesitând un spațiu de producție mai mare, astfel încât în anul 2019 s-a hotărât construcția unui nou spațiu de producție si depozitare localizat in Magurele, județul Ilfov, cu acces din Șoseaua de Centura București. Dimensiunile (lățime, lungime, înălțime) și dotările halei de producție (uși de acces, trape de fum, ferestre, console, luminatoare, izolația, mezanin) au fost proiectate să răspundă exact nevoilor companiei aflată în dezvoltare. Oferirea unui mediu propice de lucru angajaților a fost un obiectiv foarte important. Fiind o hală de producție și birouri, asigurarea luminii naturale a fost o altă cerință importantă.

“Am dorit să lucrez cu o firmă de construcții cu experiență și cu referințe bune, doream seriozitate în plus și calitate asigurată. Mi-a plăcut ce am văzut la Frisomat, astfel am ales să lucrez cu ei.“ declară Domnul Trașcă Dan, administratorul companiei Ambafin Grup

 

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat pentru hala de producție?

Frisomat a proiectat, produs, livrat și montat noua hală de producție din Seria Pro, 30 x 36 metri. Crearea spațiului pentru birouri a însemnat integrarea unui mezanin de 15 x15,5 m cu 3 metri. Datorită tipului de activitate, un factor important a fost asigurarea unei temperaturi ideale și asigurarea protecției la foc. De aceea, atât acoperișul cât și pereții laterali au închideri cu panouri SW PIR 80mm.

Sistemul constructiv propus este o hală metalică cu stâlpi centrali, având o lățime de 30m și o lungime de 36 m. Spațiul de birouri a fost realizat prin integrarea unui mezanin de 15m x 15,5m x 3m. La închiderile laterale s-au montat panouri SW PIR de 80 mm dispuse orizontal. De asemenea conform proiectului, hala de producție a fost echipată cu 7 trape de fum și 3 uși secționale. Toate aceste dotări fac o hală metalică ideală atât pentru birouri, cât și pentru spații de depozitare.

“Este foarte important să ai un arhitect bun. Sunt multe lucruri care trebuie clarificate în detaliu încă de la început. De exemplu, trebuie identificat ce tip de utilaje se vor folosi în hală, astfel încât căile de acces să permită accesul facil. La fel recomand să se țină cont de toate normele de construire, inclusiv ISU. Ajută să se poată dimensiona corect investiția de la început, fără să apară surprize costisitoare ulterior. Arhitectul angajat trebuie să ofere aceste detalii.” a adăugat domnul Trașcă Dan.

 

Ce recomandă Domnul Trașcă Dan altor antreprenori care doresc să investească într-o hală de producție?

“Construirea unui spațiu de depozitare cu birouri poate să însemne un proiect serios, sunt multe detalii de luat in seamă. Însă, dacă aveți nervii tari și resursele financiare necesare, merită efortul. Recomand să se clarifice fiecare detaliu de la început. Să se solicite recomandarea avizată a specialiștilor: arhitect și firma constructoare. La fel să se asigure că au fost luate în calcul toate normele și standardele necesare obținerii avizelor necesare.”

 

Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?

“Echipa constructoare Frisomat s-a mișcat bine. Mi-a plăcut de ei.”

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: Ambafin
Locație : Jud. Ilfov
Suprafață : 1240 mp | 1080 + 160

Vă interesează o hală metalică multifuncțională?