HALĂ DE DEPOZITARE ȘI PROCESARE LEGUME & FRUCTE - 620 mp

Studiu de caz pe scurt – Hala depozitare si procesare legume si fructe

SC OXIGEN AGROPRODUCT COMPANY SRL, a fost fondată în 2009, având ca domeniu principal producția de legume. Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit o hală metalică cu destinația de depozit și procesare legume cu suprafațata totală de 620 de mp (lățime 20 m, lungime 31 m, înălțime 6 m la streașină) în localitatea Mihăilești, Județul Giurgiu.

Cine este beneficiarul depozitului de legume și fructe?

Compania OXIGEN AGROPRODUCT COMPANY fost fondată în 2009.  Compania este specializată pe cultivarea și procesarea roșii Cherry, castraveți Cornichon, ardei California, salată verde și țelină cu frunze. Datorită managementului eficient și investițiilor realizate, compania și-a majorat cifra de afaceri de la an la an. Pentru a răspunde nevoilor clienților a investit în sere hidroponice (suprafață:. 11.400 mp), cât și în colaborare cu alți cultivatori din zonă.

Care au fost cele mai mari provocări în dezvoltarea companiei?

“Când am pornit la drum, în 2009, ne-am propus să fim cel mai important producător de legume și fructe proaspete și procesate din zonă. Astfel, în 2011 am ales să depunem cerere pentru un proiect de finanțare european în valoare de 2 milioane de euro. Am reușit să asigurăm finanțarea și să implementăm cu succes proiectul. Implementarea proiectului, asigurarea finanțării, identificarea constructorului halei și serelor au fost provocăriile cele mai importante. ” a declarat Domnul Ionuț Vochin, Administrator SC OXIGEN AGROPRODUCT COMPANY SRL.

De ce a fost nevoie de depozitul de legume și fructe?

“Având asigurată producția de legume din propriile sere, am dorit să asigur depozitarea în condiții potrivite, cât și procesarea legumelor pentru valoare adăugată. Fără hala metalică, aceste cerințe nu se puteau asigura. Aveam nevoie nu de orice hală. Trebuia să includă și birouri la mezanin, izolație destul de groasă pentru a asigura eficiența în exploatare. Soluția tehnică oferită de Frisomat a îndeplinit aceste condiții.“ a declarat Ionuț Vochin.

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Împreună cu proiectantul beneficiarului, Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit hala de depozitare și procesare legume și fructe proaspete, având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:

1. Respectarea dimensiunii impuse de proiectul realizat de către firma de proiectare
2. Încadrarea într-un calendar strâns de proiectare, producție și construcție hală
3. Grosimea izolației la acoperiș și pereți (15 cm) pentru a sigura temperatura potrivită de depozitare legume
4. Includerea de birouri la mezanin

 “Înainte de Frisomat am purtat discuții și cu o altă companie de construcții. Ei au propus structură diferită, mai grea, cu mai multe limitări și costuri mai mari, inclusiv la fundații. De la Frisomat am primit o soluție mai ușoară, flexibilitate la alegerea grosimii izolației. Cântărind toate acestea decizia a fost clară: Frisomat. Nici acum nu regret decizia luată, deja am discutat cu ei pentru încă o hală metalică. “ a adăugat Ionuț Vochin.

Ce recomandă Domnul Ionuț Vochin altor antreprenori care doresc să investească într-un depozit de legume și fructe?

“Noi agricultorii, fără investiții în tehnologii, spații de depozitare și procesare moderne nu avem cum să oferim un produs de calitate și la cantitatea necesară. Recomand fiecărui antreprenor să se gândească serios în a accesa fonduri europene. Chiar dacă este greu, complicat, însă fără aceste instrumente de finanțare nu avem nici o șansă. Acum îmi pare rău că nu am proiectat hala de 3 ori mai mare. Cererea a crescut, iar acum îmi lipsește logistica necesară pentru a răspunde cererii.

Și încă ceva, recomand digitizarea și automatizarea. Există soluții din ce în ce mai eficiente și accesibile.” declară Ionuț Vochin.

Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?

“O hală pentru o viață! “ a concluzionat  Ionuț Vochin.

Doriți să construiți o HALĂ DE DEPOZITARE ȘI PROCESARE LEGUME ȘI FRUCTE?