HALE AGRICOLE - DEPOZITARE CEREALE - CUVE DE BASCULARE & COPERTINE - 1257 mp

Studiu de caz pe scurt – Terminal cereale

SC COMVEX SA, a fost fondată în 1991, fiind terminalul cel mai mare care s-a specializat în operarea materiilor prime solide vrac din regiunea Mării Negre. Este situat in Portul Constanta, România. Recent a dezvoltat un terminal de cereale în Dana 80, pe o suprafață de aproximativ 60.000 mp. Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit 4 hale metalice pentru facilitarea depozitării cerealelor: Cuvă descărcare auto 1 – 350 de mp (lățime 13,45 m, lungime 26 m, înălțime 11,5 m la streașină), Cuvă descărcare auto 2 – 292 mp (lățime 12,85 m, lungime 22,65 m, înălțime 11,5 m la streașină), Copertină prelevare probe – 440 mp (lățime 22 m, lungime 20 m, înălțime 8,5 m la streașină), Copertină Cale Ferată – 175 mp (lățime 7 m, lungime 25 m, înălțime 12,5 m la streașină).

Cine este beneficiarul halelor Frisomat?

Compania SC COMVEX S.A. fost fondată în 1991.  Compania este specializată în manipularea, depozitarea și transbordarea materiilor prime solide vrac cum ar fi: minereuri de fier, cărbuni, cocs, bauxită și mai nou de cereale. Comvex este unicul operator portuar din regiunea Mării Negre ce are posibilitatea de a permite accesul navelor tip “cap size” de mare capacitate (până la 220.000 tdw). Noul terminal de cereale realizat asigură servicii de cea mai înaltă calitate și facilități unice pentru producătorii de cereale:

– acces auto camioane – acces direct Autostradă 2

– acces cale ferată – linie separată de port veche

– barje – distanță de numai 2 km până la terminal barje

– nave – cea mai adâncă dana din Marea Neagră

– procesarea cerealelor înainte de încărcare: eliminarea corpurilor străine și uscare, astfel se elimină pericolul refuzului sau scăderea prețului de achiziție

Operații posibile

O dată cu investiția curentă, COMVEX poate asigura anual manipularea, depozitarea și transbordarea a cca 5 milioane de tone de cereale.

În total 8 operații specifice pot fi operate simultan:

A. Descărcare/Recepție cereale – 4 operații:

1. Descărcare barje – 800 mt/h – macarale

2. Descărcare vagoane – 600 mt/h

3. Descărcare camioane – Intake 1 – 600 mt/h

4. Descărcare camioane – Intake 2 – 600 mt/h

Fiecare linie de descărcare camioane are capacitate de a descărca simultan 2 camioane, astfel în total la cele două puncte de descărcare/camioane se pot descărca 4 camioane concomitent – 1.200 mt/h capacitate

B. Încărcare nave – 2 operații:

5. Încărcare nave – Linia 1 – 1.500 mt/h

6. Încărcare nave – Linia 2 – 1.500 mt/

C. Încărcare auto: 600mt/h

D. Transfer intern:

8. Transferul cerealelor (recirculare): 600 mt/h

Ce puteți spune despre proiectul dvs.?

“Am dorit să inovăm domeniul de manipulare, depozitare și transbordare a cerealelor. COMVEX este unic, tocmai pentru că nu suntem comercianți, traideri de cereale, am optat să oferim servicii de încărcare și descărcare de cereale la noul terminal și echidistanță față de clienți. Am analizat piața și am înțeles că viitorul este oferirea unor servicii de calitate, flexibile, just on time, eficiente, procese optimizate. Noul terminal de cereale în Dana 80, este un terminal ultra modern, posibil să opereze la cele mai înalte standarde de calitate. Dorim să oferim calitate înainte de toate. Având acest obiectiv în minte, am optat pentru furnizori de calitate la fiecare componentă a proiectului, astfel echipamentele de manipulare a cerealelor au fost furnizate de către AG Growth (Canada) – lider mondial, automatizarea este furnizată de către SIEMENS, sistemele de uscare și selectare sunt furnizate de către TORNUM și AGI/WESTRUP, iar halele (Intake 1 & 2, hala de prelevare probe din auto și prelevare probe din vagoane) au fost construite de către Frisomat România, un alt furnizor de calitate.” a declarat Domnul Viorel Panait, Director General SC COMVEX S.A.

Ați ales să construiți 4 hale cu Frisomat. Ce v-a convins?

“Am optat pentru a lucra cu Frisomat, pentru că au o soluție completă. Am solicitat și am primit recomandări foarte bune de la alți clienți sau specialiști din domeniu. Lucrează și comunică fără probleme cu echipa de proiectanți, proiectează hala modulară, produc componentele în fabrica lor proprie, livrează și montează cu echipe experimentate și pricepute.

Faptul că halele Frisomat sunt modulare și construite din materiale prefabricate, asigură o economie de bani și timp în producție, livrare și montaj.

În plus sunt operativi și foarte receptivi la cerințele beneficiarului. De exemplu datorită unor condiții din șantier, independente de Frisomat, s-a decalat data începerii montajului halelor. Frisomat având echipe proprii, a găsit soluția recuperării timpului pierdut prin alocarea de echipe suplimentare și lucrând chiar și în timpul nopții. “ a adăugat Domnul Djordje Krkljus.

Împreună cu proiectantul beneficiarului, Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit 4 hale metalice, având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:

1. Calitatea materialelor folosite și a montajului

2. Asumarea și asigurarea unui timp scurt de producție, livrare și montaj

3. Raport calitate-preț competitiv

Ce recomandă COMVEX altor investitori care se gândesc să investească în hale metalice pentru platforme de depozitare cereale?

“Înainte de toate, trebuie să clarifice foarte clar cerințele proiectului. „Am nevoie de o hală!” nu este o cerință. Pentru optimizarea costurilor și exploatarea eficientă trebuie să aibă în vedere fiecare operațiune, proces și flux tehnologic. Flexibilitatea și adaptarea sunt condiții cheie pentru un proiect de succes. O dată ce cerințele au fost clarificate, recomand să aleagă furnizori și constructori de calitate care vin cu soluții complete. Doar așa se poate asigura respectarea termenelor și calității.  Dacă tu ca și investitor sau antreprenor dorești să oferi calitate, trebuie să soliciți și să cumperi calitate.” declară Domnul Djordje Krkljus.

“Am ales să comandăm halele de la Frisomat etapizat. Prima dată am comandat copertina 1 – prelevare probe. Am văzut că Frisomat într-adevăr respectă termenele și rezultatul este de calitate, conform așteptărilor. Am extins astfel comanda cu încă 2 hale – Copertină cuvă de descărcare auto 1 & 2. La fel implementarea a fost pe măsura așteptărilor. Așa că am comandat și ultima hală, Copertina Cale ferată.“ a adăugat Domnul Djordje Krkljus.

Experiența cu Frisomat într-un singur cuvânt sau frază?

“Am colaborat foarte bine, comunicarea a fost foarte bună. Consider acest proiect un succes pentru ambele părți. Dacă aș începe acum, nu aș schimba nimic. Rezultatul este excelent! Felicitări!“ a concluzionat  Domnul Viorel Panait. Director General – COMVEX.

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: SC COMVEX SA
Locație : Port Constanta, Jud. Constanta
Suprafață : 1257 mp - 4 hale

Aveți nevoie de Depozite Cereale, Cuve de Basculare, Copertine?