HALĂ DEPOZITARE CEREALE ÎN VRAC - DEPOZIT AGRICOL

Studiu de caz pe scurt – Hală depozitare cereale în vrac

Sismad Agro, a fost fondat în 2004, având ca domeniu principal de activitate cultivarea de cereale. Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit o hală metalică agricolă izolată și multifuncțională (depozit cereale, depozit legume, garaj utilaje) cu o suprafață de 1000 mp (lățime 20 m, lungime 50 m, înălțime 2,5 + 5m la streașină) în localitatea Viziru, Județul Brăila.

Cine este beneficiarul halei de producție?

logo sismad agro frisomat
Compania Sismad Agro fost fondată în 2004. Fiind o investiție de familie, a crescut suprafața cultivată an de an, astfel încât de la 180 ha cultivate inițial, acum lucrează peste 710 ha. Dezvoltarea sustenabilă, centrată pe calitate și respectul față de pământul lucrat, față de angajați și furnizori au fost principii importante în dezvoltarea companiei. Stabilitatea fermei fiind asigurată, ferma SC SISMAD AGRO SRL a accesat mai multe proiecte FEADR, astfel asigurând dezvoltarea.

Care au fost cele mai mari provocări în dezvoltarea companiei?

Investițiile în agricultură sunt expuse constant la condițiile meteorologice. Investițiile în sistemele de irigare, depozitul de cereale de 4000 t (hală metalică izolată), silozuri, laborator de analize și cântar au asigurat dezvoltarea sustenabilă și profitabilitatea fermei.

De ce a fost nevoie de o hală agricolă multifuncțională?

“Aveam nevoie de o hală multifuncțională, un depozit de cereale rezistent. Cultivăm mai multe soiuri de cereale, fiind și producător de semințe și culturi comerciale, era nevoie de o hală metalică pe lângă silozurile de cereale. Am ales să comand hala izolată de la Frisomat. Așa pot să mențin o temperatură potrivită și pe timp de iarnă. Nu îngheață ceapa, varza și semințele de cereale se păstrează în condiții optime.“ a declarat Domnul Gabriel Stanciu.

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Depozitul de cereale cu suprafața de 1000 mp, a fost proiectat și construit având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:

– Înălțime de cel puțin 7,5 m la strașină, pentru a putea permite gararea combinelor și bascularea cerealelor din camioane (2,5 m soclu de beton + 5 m hală metalică)

– Uși de acces mari – izolate – secționale (5x5m și 2 uși 4x4m)

– 6 Trape de fum

– 1 Copertină ( 6m lungime x 4m lățime)

– 6 Ferestre

De asemenea Frisomat a construit și o copertină – cuva basculare, de 6m lățime, 13 m lungime și 9,5m înălțime. Construcțiile adiacente (laboratorul, spațiile de birouri și cabina pază) au fost anvelopate cu tablă Ondu 18, montată orizontal, astfel ferma are o imagine unitară și cel mai important: costurile de mentenanță au fost reduse aproape la zero vs. construcție clasică – tencuială.

 “Cunoșteam sistemul constructiv Frisomat – structură metalică galvanizată. În trecut am construit hale metalice pentru firme americane. De atunci am decis că la momentul oportun o să aleg și pentru fermă această soluție constructivă. Bazându-mă pe experiență, am luat în calcul calitatea materialelor, a montajului asigurat de echipe proprii Frisomat. Alegem să investim în soluții rezistente, sigure, cum ne dorim să fie și ferma SISMAD AGRO.“ a adăugat Gabriel Stanciu.

Ce recomandă Domnul Gabriel Stanciu altor fermieri care se gândesc să investească într-un spațiu multifuncțional (depozit cereale, depozit legume și fructe, garaj utilaje)?

“Suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine. Cine înțelege, are de câștigat. Dacă faci ieftin – atât și rezistă. Dacă dai prețul corect pentru un produs – hală de depozitare – de calitate, de fapt investești în viitorul tău și al fermei. De ce investim în utilaje de ultima generație, de calitate? Pentru că vrem să asigurăm investiția și performanța pe termen lung. Așa este și o hală Frisomat, rezistentă și fără costuri suplimentare anuale de mentenanță!“ recomandă Gabriel Stanciu.

Experiența cu Frisomat într-un singur cuvânt sau frază?

“Un business din care au câștigat ambele părți. Experiență. Timp. Bani. Prietenii. Parteneri de lungă durată. Mulțumesc! “ a concluzionat  Gabriel Stanciu

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: Sismad
Locație : Romania
Suprafață : 20m x 50m = 1,000 m²

Vă interesează un DEPOZIT DE CEREALE MULTIFUNCȚIONAL?