Care au fost cele mai mari provocări în dezvoltarea companiei?
- Dezvoltarea modelului de business adaptat la exigențele pieței și la valorile dorite de către membrii fondatori
- Certificarea și recertificarea la normele naționale și internaționale de calitate
- Lipsa forței de muncă (calificată și necalificată)
- Lipsa Fondurilor Europene (Județul Ilfov este considerată zonă dezvoltată)
“Membrii fondatori și-au dorit un produs de calitate. Nu doar un produs oarecare. Astfel s-a stabilit obiectivul de a produce materiale de calitate, certificate, dedicate oamenilor. “a declarat Domnul Alin Iosif, Director General – Biosintex SRL
De ce a fost nevoie de un spațiu nou de producție?
În 2008 a fost construită unitatea de producție, de depozitare și birourile de la Snagov, jud. Ilfov. Această unitate folosește tehnologie de ultimă generație, iar spațiile de producție respectă standardul internațional SR EN 14644-1:2002, referitor la camere curate și medii controlate asociate.
“De obicei dezvoltăm parteneriate de lungă durată. Dacă găsim produse, servicii și soluții de calitate rămânem fideli în timp. În 2008, când s-a pus problema construirii spațiului de producție, arhitectul de atunci nu a recomandat structura ușoară. Eram în discuții cu Frisomat, am văzut ce au mai făcut, însă la momentul acela, am ales alt tip de structură. Acum când am decis că avem nevoie de un spațiu de depozitare, mi-am amintit de Frisomat. Mi-a plăcut din nou ce am văzut, mi-a plăcut faptul că reprezentantul comercial știa despre ce vorbește, a venit cu soluții și am luat decizia ca de data această să lucrăm cu Frisomat. Referințele, calitatea materialelor de construire, rapiditatea construirii și posibilitatea de extindere ulterioară au fost atuuri importante în luarea deciziei.“ a precizat Alin Iosif
Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?
Hala de depozitare & producție cu suprafața de 589 mp, a fost proiectată și construită având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:
- Posibilitatea de a integra echipamentele de ventilație (răcire & filtrarea aerului) și a echipamentelor de control a umidității
- Deschidere mare fără stâlpi intermediari
- Înălțime minimă de 6 m la streașină
- Grinzile cu zăbrele – spațiu și suport ideal pentru a instala tubulatură specifică pentru ventilație
- Integrarea unor uși mari de acces pentru a permite eficientizarea fluxurilor specifice de exploatare
- Culoarea halei să se încadreze în planul arhitectural existent
Frisomat România a proiectat, produs, livrat și construit hala de depozitare nouă integrând 4 trape de fum, iluminatoare, 2 uși secționale, uși pietonale și o copertină/consolă la fronton de 3m x 19m, respectând toate cerințele din scenariul la foc avizat ISU. Termoizolația halei este realizată cu panouri SW Poliuretan de 80mm.
“Suntem foarte pretențioși, din toate punctele de vedere. Produsele noastre trebuie să fie conform unor standarde ridicate de calitate. Oferim și solicităm calitate. Arhitectul a ținut legătura cu Frisomat. Pe baza proiectului realizat de Frisomat fundațiile au fost realizate de un alt partener. Așa cum era de așteptat s-a potrivit totul.“ a adăugat Alin Iosif.
Ce recomandă Domnul Alin Iosif altor antreprenori care doresc să investească într-o hală de producție & depozitare în domeniul medical?
“Recomand să aleagă doar parteneri de calitate. Servicii sau produse de calitate se pot oferi doar lucrând cu parteneri serioși. Recomand să lucreze cu Frisomat.“ a declarat Alin Iosif
Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?
“Am avut o experiență foarte bună cu Frisomat. Normală. Ceea ce este de așteptat între doi parteneri care cer si oferă calitate și seriozitate.“ a concluzionat Domnul Alin Iosif.