Hale de Producție - Grovinvest - Parcul Insustrial 1 Jibou, Județul Sălaj

Studiu de caz pe scurt – Hale de Producție

Grovinvest este o companie 100% Belgiana cu activitatea de peste 12 ani de producție în România – produce o gamă variată de mobilă pentru spital și case de îngrijire. Fiind în etapa de expansiune, și-a dorit să crească capacitatea de producție cu 30%. La unitățile deja existente de hale de producție de 10.000 mp., s-au adăugat încă 4 unități de producție de 4.752 mp., având lățimi 18 și 25 m , lungime 109 m și înălțimea de 6 m la streașină, astfel în total în acest moment Grovinvest dispune de o suprafață totală de 14.752 mp. de producție. Toate halele au fost proiectate, produse și construite de către Frisomat România.

Cine este beneficiarul noilor hale de producție?

Grovinvest produce de peste 12 ani în unitatea de producție din România mobilier de înaltă calitate pentru spitale, case de bătrâni și alte spații de utilitatea publică. Este situată în Parcul Industrial 1 Jibou, Județul Sălaj.

Este o companie 100% Belgiană, în fabrica din Belgia produce pentru piața din Vestul Europei, în timp ce unitatea de producție din România deservește mai ales piața din SEE și nu numai.  În acest moment sunt peste 130 de angajați, în viitor se dorește mărirea capacității de producție, deasemenea se v-a investi și în optimizarea fluxurilor de producție prin automatizare. Scopul companiei este să dezvolte și să creeze mobilier care să le permită oamenilor să trăiască cât mai independent posibil. Acordă o deosebită atenție celor mai mici detalii, încă din etapa de proiectare. Acest lucru se realizează cu o înțelegere clară a nevoilor, o cunoaștere aprofundată a provocărilor și un respect profund pentru societate. Procedând astfel, creează un mediu căruia îi pasă de oameni.

Ce puteți spune despre proiectul dvs.?

După finalizarea unitățiilor de producție 1, 2, 3, și 4 s-a luat decizia de a extinde capacitatea de producție cu încă 2 spații, 4 unități de producție.

”Am ales să targetăm și piața din România începând cu 2018, până la acel moment ne focusam cu exclusivitate doar pe export. Producerea de mobilier de calitate înaltă, a fost și este un obiectiv asumat de către companie. În ultimii ani sistemul medical din România s-a maturizat, investițiile în spații la standarde internaționale de spital sau centre de îngrijire a crescut, astfel decizia noastră a fost una naturală. Cererile crescute la nivel International alături cu cele naționale, ne-au dat încrederea că există o nevoie justificată de a extinde capacitatea de producție existentă. Astfel am ales din nou să construim unitățile 5 și 6 tot cu Frisomat România.” a declarat Domnul Marius Cobuz, Director General Grovinvest.

Halele noi de producție sunt dotate cu:

1. Trape de fum

2. Pereți rezistenți la foc 180 min

3. Izolație termică pereți și acoperiș

4. Căi de acces multiple

5. Iluminatoare translucide montate în acoperiș

Ați ales să extindeți capacitatea de producție tot cu Frisomat. Ce v-a convins?

”Grovinvest este o companie care este 100% focusată pe calitate, funcționalitate și durabilitate. Acestea sunt atuurile noastre și totodată motivele pentru care clienții noștri aleg să cumpere de la noi. Având calități și așteptări, era firesc să alegem un constructor care la rândul lui oferă calitate, durabilitate și responsabilitate. Ne dorim să știm investițiile noastre în infrastructura de producție în siguranță și peste 20-30 de ani. Pentru a asigura acest lucru, este obligatoriu ca furnizorul ales – firma de construcție – să fie profesionistă, operativă, să respecte termenele asumate și să fie alături pe termen lung cu noi, beneficiarul. Frisomat România, la fel ca și noi, și-a asumat aceste cerințe și de peste 12 ani ne oferă siguranța construcțiilor proiectate și construite.” a declarat Marius Cobuz.

Au existat obstacole, modificări de proiect? Cum au fost rezolvate de către specialiștii Frisomat?

”Desigur că au apărut modificări, obstacole. Ne dorim să avem unitățile de producție tot timpul aliniate la cele mai înalte norme de eficiență în exploatare și potrivite pentru fluxurile noi de tehnologii. Asta înseamnă că apar modificări de proiect tot timpul. Frisomat fiind un partener de lungă durată, are capacitatea și specialiștii răspundă la aceste modificări. Orice s-a dorit, s-a rezolvat în timp util.” a adăugat Marius Cobuz.

Ce recomandă Marius Cobuz altor investitori care se gândesc să investească în hale metalice pentru spații de producție?

”Există niște reguli care trebuie respectate, etape care nu se pot sări, legi care trebuie respectate. Toate își au rostul lor. Dacă le respecți de la A la Z, ai toate șansele să reușești. Secretul este să parcurgi exact în ordinea corectă de la A la Z, nu invers sau pe sărite. Asta recomand tuturor investitorilor, antreprenorilor!” a subliniat Marius Cobuz.

Experiența cu Frisomat într-un singur cuvânt sau frază?

”Atenți la detalii și profesioniști de încredere – tot ceea ce s-a pus pe desenul tehnic s-a și respectat și construit.” a concluzionat Marius Cobuz – Director General GROVINVEST.

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: Grovinvest
Locație : Parcul Industrial 1 Jibou, Judetul Salaj
Suprafață : 4.752 mp

Doriți să construiți o HALĂ DE PRODUCȚIE?