FERMĂ DE GĂINI OUĂTOARE - FREE RANGE

Cine este beneficiarul fermei de găini ouătoare – crescuți în regim free-range?

Toneli produce în fiecare zi peste un milion de ouă, acestea fiind sortate și ambalate sub brandul propriu “Familia Toneli” sau mărci proprii pentru diverse rețele de magazine.

În 2016, societatea Toneli Holding (www.toneli.ro) a decis să-și dezvolte business-ul și să investească într-o nouă fermă – construită de la zero, în locația Găești, jud. Dâmbovița – conform celor mai înalte standarde și în concordanță cu nevoile pieței de consum identificate de specialiștii companiei. Obiectivul vizat de Toneli a fost  consolidarea poziției de lider de piață (producător de ouă premium) și diversificarea ofertei de produse. Calitatea, certificarea materialelor și oferta la cheie (proiectare, producție, livrare și montaj) au fost condiții/criterii importante de atribuire a proiectului.

De ce a fost ales Frisomat România?

După ce a consultat ofertele mai multor firme din România, cât și din afara țării, Toneli a ales să contracteze hala metalică de la FRISOMAT. Experiența acumulată în domeniu (referințe proiecte de ferme zootehnice), oferta completă, reprezentanță în România, asigurarea calității materialelor și a montajului, au fost atuuri decisive în alegerea constructorului.

Care a fost provocarea?

A construi o hală metalică, cu destinația de fermă de găini ouătoare, presupune o pregătire și planificare minuțioasă din partea firmei constructoare. Fiind stabilit termenul de finalizare, odată cu începerea lucrărilor la hală, beneficiarul demarează o serie de acțiuni premergătoare, pentru a pregăti popularea halei/fermei de găini imediat după finalizare. Astfel, orice depășire a termenelor initial asumate poate provoca pierderi importante pentru ambele părți, de aceea seriozitatea, implicarea și profesionalismul sunt criterii importante ce califică FRISOMAT ca partener de încredere.

Detalii tehnice?

Hala metalică FRISOMAT, având suprafața de 2.615 de m2 (18.842 de găini), a fost echipată cu tehnologii de ultimă generație (sisteme de ventilare, iluminare, furajare, cuibare, benzi transportoare de ouă etc.) de către firma Poultec. Hala este dotată cu senzori ce monitorizează și reglează automat temperatura și lumina. FRISOMAT în calitate de proiectant, producător și executant, a reușit să integreze fără probleme toate echipamentele specifice acestei ferme de găini ouătoare.

Ferma de găini ouătoare a fost construită pe structură metalică integral galvanizată la cald, cu ZN 275g/ m2, cu pereții din panouri termoizolante PIR de 80mm și acoperiș din panouri termoizlante PIR de 100 mm. Materialele constructive folosite sunt certificate ICA și sunt destinate utilizării în realizarea construcțiilor industriale din domeniul industriei agroalimentare, industriei chimice și în zootehnie.

Impactul construției?

Ca urmare, construcția fermei de găini ouătoare în parteneriat cu FRISOMAT a avut un impact important asupra dezvoltării companiei Toneli Holding, ducând la creșterea volumului de producție cu aproximativ 5% și la dezvoltarea gamei de produse Toneli free range (ouă ce provin de la găini cu acces în aer liber).

interior ferma gaini toneli frisomat

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: Toneli Holding
Locație : Gaesti, Jud. Dambovita
Suprafață : 2615 mp

Doriți să construiți o FERMĂ DE GĂINI OUĂTOARE?