HALĂ DE DEPOZITARE BĂUTURI ALCOOLICE ȘI NEALCOOLICE

Studiu de caz pe scurt – Depozit bauturi

Compania Gytral a început activitatea în 1992, în Sighetu Marmației, Județul Maramureș. În momentul acesta și-a extins suprafața de depozitare, construind un nou depozit de produse alcoolice și non-alcoolice cu o suprafață de 980mp + 160 mp etaj intermediar.

 

Cine este beneficiarul halei de depozitare produse alcoolice și non-alcoolice?

Între anii 1992-1998 a funcționat ca și depozit en-gros. Schimbarea a intervenit în 1996, vizitând mai multe fabrici de bere, s-a semnat contractul de colaborare cu Brau Union. După 2 ani de tranziție în 1998 compania a decis să treacă de la vânzarea produselor en-gros la distribuție.

 

De ce a fost nevoie de un spațiu nou de depozitare?

Schimbarea de strategie a însemnat o extindere continuă a afacerii: în portofoliul de produse au fost incluse și produse de extra-sezon, totodată crescând și aria de distribuție. Acesta a însemnat că spațiul inițial de depozitare de 400 de mp să numai fie îndeajuns, în 2016 s-a luat decizia de a construi o nouă hală de depozitare de 980 mp.

“În timp am extins mult portofilul de produse, lipsa de spațiu adecvat a devenit o problemă și o frână în dezvoltarea afacerii. Am vrut o hală nouă, exact cum aveam nevoie. Cu o anumită înălțime, lățime, cu mezanin, cu uși de acces mari.“ își amintește Domnul Ghent Dacian, administrator SC GYTRAL SRL.

Noul spațiu trebuia să răspundă următoarelor nevoi:

  • Înălțime utilă mare: posibilitatea de a depozita 3 paleți în înălțime vs. 2 paleți în hala veche
  • Dimensiuni optime (lățime și lungime): posibilitate de a eficientiza logistica, rulajul mărfii (intrare-depozitare-ieșire)
  • Termen de construire asumat: respectarea unui grafic agreat de comun acord – Beneficiar – Constructor

 

De ce a fost ales Frisomat să construiască hala nouă de depozitare?

“Înainte să mă hotărăsc am cerut oferte de la 3 firme constructoare de hale metalice. Am căutat să văd și referințe, hale construite de către fiecare ofertant. În plus am dorit să lucrez cu o firmă care vine cu ofertă completă. Am primit 3 oferte: de la Frisomat și de la încă 2 firme care construiesc hale metalice de depozitare. Frisomat nu a fost cel mai ieftin. Prețul era un criteriu important, însă am dorit să lucrez cu o firmă care să îmi inspire încredere, care are oameni pregătiți și experiență. Analizând ofertele primite, referințele și expertiza ofertanților, am ales să lucrez cu Frisomat. Oameni jos pălăria!“ a adăugat Ghent Dacian.

 

Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?

Frisomat a proiectat, produs, livrat și construit o hală metalică de depozitare (Seria PRO) cu lățime de 20 de m, lungime de 57 de m și cu o înălțime de 5,5 m, în total de 980 mp. A fost inclus și un etaj de 160 de mp (mezanin). Hala de depozitare este construită pe structură metalică integral galvanizată la cald, pereții și acoperișul fiind izolați cu panouri SW 60 mm. Pentru a asigura lumina naturală, au fost integrate luminatoare translucide în acoperiș. În hala nouă de depozitare au fost instalate deja noile utilaje, noul spațiu de depozitare fiind funcțional.

 

Ce recomandă Ghent Dacian altor antreprenori care doresc să investească în spații de depozitare de produse alcoolice și non-alcoolice?

“Dacă știe pe ce stă, să vadă ce nevoi are și să nu stea pe gânduri. Spațiul nou oferă posibilitatea de a se dezvolta. În lipsa spațiului necesar compania stă pe loc.“

 

Experiența cu Frisomat într-un cuvânt sau frază?

“Sunteți super profesioniști!” a declarat Ghent Dacian.

DETALIILE PROIECTULUI

Categorii:
Client: GYTRAL
Locație : Sighetu Marmației, Jud. Maramureș
Suprafață : 1.120 mp

Doriți să construiți un DEPOZIT DE BĂUTURI ALOOLICE?