Interviurile Frisomat – Stefan Haralambie – Comfruct – Panificatie

Doriți să urmăriți și să aflați povestea și altor antreprenori? Accesați acest link -> Interviurile Frisomat.

Interviurile Frisomat - Stefan Haralambie - COMFRUCT - Panificatie

Ștefan Haralambie este omul care pune pâine pe masă în 3 județe. Afacerea sa produce până la 3.500 de pâini pe oră. A început drumul ca și antreprenor din 1990, imediat după Revoluție. Prima afacere a pornit de la o dragoste mai veche, cea a șofatului. Astfel că și-a făcut o firmă de transport marfă și era tot ce își imagina că va face. Între transporturile pe care le efectua erau și transporturi de făină și atunci a decis cu soția să încerce ceva nou, panificația.

A început timid, într-un spațiu de 300 de mp. ”Nu știam nimic despre patiserie sau panificație. Aveam un tehnolog care aici frământa, acolo punea la dospit, se tot uita la cocă și spunea îi mai trebuie timp. 8 luni de zile am învățat în fiecare zi ceva nou. Și acum după atâția ani, încă învăț.” spune Ștefan Haralambie.

A mers bine brutăria. Produsele de calitate au avut căutare astfel că în 2007, Ștefan Haralambie a decis să se extindă cu o nouă unitate hală metalică de producție – industrie alimentară de 600 de mp. ”Când am luat hala în primire nu-mi venea să cred ce am făcut. Mi se părea un spațiu uriaș de producție. Mă gândeam, oare ce mi-a trebuit atâta spațiu” continuă povestea Dl. Haralambie.

N-a durat mult, și acest spațiu s-a dovedit insuficient, așa că în 2020, în plină pandemie, a mai ridicat o hală de data asta de peste 1500 de mp. ”Aș fi făcut-o mai mare, dar nu mai aveam teren”, spune amuzat Dl. Haralambie.

Pandemia nu l-a afectat foarte tare. Până la urmă, pâinea este un aliment de bază de care e nevoie în fiecare zi. Portofoliul de produse însă nu are doar specialități de pâine ci și patiserie. În total, 25 de produse ies pe ușile halelor lui Ștefan Haralambie și ajung pe mesele românilor.

Dar povestea afacerii sale nu se oprește doar la panificație. Colaborarea cu Frisomat i-a deschis un nou orizont, și pentru următorii ani, Ștefan Haralambie are deja planurile și proiectele pentru a se extinde într-un nou sector, cel de logistică.

”Suntem în discuții avansate să mai ridicăm 3 hale. Acestea însă nu vor mai fi folosite pentru producție, ci vor fi destinate depozitelor. Vreau să le închiriez ca spații logistice.” spune Ștefan Haralambie.

Doriți să construiți o HALĂ pentru INDSUTRIA ALIMENTARĂ?