Interviurile Frisomat – Gabriel Stanciu – Sismad Agro – Hala Cereale

Interviurile Frisomat - Gabriel Stanciu - SISMAD Agro - Hala Metalica Depozit Cereale

Despre Gabriel Stanciu se pot povesti multe. Agricultor cu experiență, președinte al Cooperativei BraiCoop, lider Sismad. A început afacerea din 2004, alături de tatăl său și a continuat să o dezvolte pentru a o lasă copiilor ferma Sismad cu toate dependețele: hala cereale, silozurile, laboratorul, cântarul și desigur pământurile lucrate. Asta înseamnă tradiție și înseamnă lucrul făcut cu gândul la viitor, durabil și eficient.

logo sismad agro frisomat

În momentul acesta lucrează peste 1000 de ha, din care peste 900 ha sunt irigate. A început cu un credit la care a plătit dobânda de peste 200% pentru a lua un tractor, Românesc. Acum are în curte cele mai moderne utilaje – John Deere.

A ajuns să fie un lider în Brăila, iar Sismad este una din companiile de profil agricol de top din România, însă planurile sale pentru viitor sunt tot mai mari. Își dorește să se extindă. Producția de cereale vrea să o transforme în produse finite chiar în ferma sa, pentru a profita mai mult de recoltele performante pe care le obține. În cuvintele sale, pământul e același, tehnologia e aceeași, deja fermă a atins potențialul maxim de producție agricolă, astfel încât singurul fel în care poate obține mai mult, este prin această extindere, adăugare de valoare în plus prin procesare.

La Frisomat a ajuns în momentul în care a simțit că are nevoie de spații de depozitare, garaj și anexe pentru dezvoltarea pe care și-o dorea. A căutat în toată piață oferte, dar așa cum spune el, a ales Frisomat pentru că a simțit că aici nu i s-a vândut un produs standard. Construcția halei în sine a fost un efort comun. A plecat la drum cu o idee, iar proiectanții Frisomat au reușit să transforme hala într-un spațiu multifuncțional adăugând caracteristici tehnice la care nici nu se gândea. Acum, spune că este mândru de hala pe care o are și că este liniștit, știind că soluția găsită va face parte din moștenirea pe care o va transmite mai departe copiilor săi atunci când vor prelua afacerea. 

Sunteți interesat de Studiul de caz – Sismad Agro? Accesați Studiul de caz Depozitare Cereale în Vrac.

Doriți să construiți o HALĂ DE PRODUCȚIE?