Importanţa halelor agricole pentru depozitarea cerealelor

Construirea unui depozit de cereale poate fi o provocare. Planificarea și atenția sunt necesare pentru a vă asigura că extinderea fermei dvs. agricole se potrivește nevoilor dvs. acum și în viitor.

În fiecare an, datorită condiţiilor necorespunzătoare a depozitarii cerealelor se pierd milioane de tone de cereale. Factori precum umiditatea, căldura şi dăunătorii, afectează calitatea și cantitatea de cereale și scurtează perioada de depozitare. De aceea, depozitarea cerealelor în mod corespunzător reprezintă un element cheie al oricărei operaţiuni. Succesul unei ferme agricole depinde nu doar de recolta în tone pe hectar, ci și de posibilitatea de a alege momentul cel mai oportun pentru valorificarea cerealelor la prețul cel mai bun.

Depozitarea optimă a cerealelor ajută la asigurarea securității alimentare. Deși pot apărea pierderi considerabile pe teren, atât înainte, cât și în timpul recoltării, cele mai mari pierderi apar de obicei în timpul depozitării. Prin urmare, obiectivul de bază al unei bune depozitări este de a crea condiții de mediu care să protejeze produsul și să-i mențină calitatea și cantitatea, reducând astfel pierderile de produse traduse în pierderi financiare .

O hală agricolă pentru depozitarea cerealelor

Rolul unui depozit de cereale este de a asigura protecția și depozitarea cerealelor în condiții optime. Depozitele de cereale sunt construcții multifuncționale, fiind folosite atât pentru depozitarea cerealelor cât și pentru gararea utilajelor. În plus, depozitele de cereale permit dotarea cu echipamente de monitorizare a temperaturii, umidității  cât și a calității  cerealelor.

Frisomat folosește numai oțel de calitate S390, protejat de  un strat de zinc Zn 275g/mp.

O hală de depozitare cereale joacă un rol-cheie în depozitarea adecvată a produselor. Cele mai multe cereale, cum ar fi grâul, sunt recoltate în iulie, dar sunt consumate pe tot parcursul anului. De aceea, în alegerea unei hale de depozitare trebuie să se ţină cont de mai multe detalii, cum ar fi:

 • Cantitatea de cereale necesară a fi depozitată.-> Dimensiuni /Soclu de beton
 • Temperatura de depozitare necesară -> Izolată sau neizolată
 • Depozitare în vrac sau paletat -> Soclu de beton
 • Funcționare pe tot parcursul anului-> Izolată sau neizolată
 • Dimensiunea utilajelor si echipamentelor adiacente care se doresc a fi garate in depozitul multifuncțional -> Dimensiuni uși de acces
 • Opțiuni necesare (aerare,.) -> Grile de ventilare
 • Construcție nouă sau extindere-> Posibilitate de extindere / Relocare
 • Cost -> Experiență în optimizare
 • Durata de viață. -> Calitate materiale si montaj
 • Protecția la incendiu -> Trape de fum
 • Costuri mici deîntreținere hala depozitare; -> Experiența și calitatea materialelor
 • Protecția împotriva dăunătorilor și igienizare periodică -> Siguranța construcției
 • Economia de energie electrică iarna -> Luminatoare
 • Accesibilitatea halei de depozitare: -> Uși de acces mari și pietonale
 • Valoarea revânzării depozitului -> Hală metalică

O hală de cereale înseamnă mai mult decât 4 perețiși o ușă de acces. O construcție a cărei importanță se subestimează adeseori, dar care își justifică investiția în timp prin gararea și echipamentelor agricole și/sau a produselor.

Fiecare recoltă are particularitățile sale, la fel ca și fermele. De exemplu, halele pentru depozitarea cerealelor necesită o atenție deosebită asupra ventilaţiei și, mai presus de toate, un control riguros al umidității pentru a evita formarea mucegaiului.

Un depozit de cereale vă asigură spațiul necesar pentru a depozita în condiții optime recolta dvs. Fiind dotat cu uși largi pentru acces ușor și rapid , ceea ce este esențial în cazul schimbării condițiilor meteorologice.

Frisomat proiectează și montează hale agricole pentru depozitarea cerealelor

Fie că doriţi să cultivati orz, grâu, porumb, floarea soarelui sau orice alte cereale, vă putem ajuta. Halele Frisomat se adaptează la orice tip de teren. Ele sunt prefabricate în fabrica proprie, fiindmontate  de către echipe proprii, ceea ce asigură calitatea și flexibilitatea. O hală agricolă Frisomat vă poate îndeplini toate cerințele.

De asemenea dacă suprafețele cultivate cresc, producția crește, la fel hala Frisomat poate fi extinsă, astfel încât să acopere noile nevoi de depozitare.  În plus se poate demonta și remonta oricând. Fiind construite din materiale de calitate, rezistă foarte bine în timp, cu costuri ZERO de mentenanță. Bazându-se pe o experiență vastă, peste 6.4 mil de metri pătrați construiți la nivel mondial, peste 100 de depozie agricole în România, Frisomat recomandă dotarea depozitului de cereale cu Folie Anticondens, acesta va preveni ruginirea utilajelor sau încolțirea cerealelor . Astfel de detalii si multe altele, consultanții Frisomat vi le pot oferi și integra în halele de depozitare cereale.

Contactați-ne!!  Reprezentanții comerciali vor fi bucuroși să vă dea sfaturi personalizate pentru proiectul dvs.

A se citi de asemenea următoarele articole:

 1. Am nevoie de autorizatie de constructie pentru un depozit de cereale?
 2. In cat timp se construieste un depozit de cereale?
 3. Ce garantii ofera Frisomat pentru depozitele de cereale?
 4. Cât costă un depozit de cereale?
 5. Solutii depozitare cereale pentru ferme agricole?

Doriți o HALĂ METALICĂ?