Construim Ferme de vaci de lapte sau de carne

Doriți să construiți o FERMĂ DE VACI?

Bunăstarea animalelor, ușurință în întreținere, costuri de mentenață reduse, materiale rezistente.

Doriți să construiți o FERMĂ DE VACI?

Soluția ideală pentru o fermă de vaci: lapte sau de carne

Casă, Masă, Rasă sunt cele 3 criterii care definesc și influențează succesul și performanța unei ferme de vaci. Fie că vorbim despre Vaca de lapte sau Vaca de Carne. Frisomat a dezvoltat soluții constructive potrivite și optimizate atât pentru vaca de lapte, cât și pentru vaca mixtă.

Construcția halei metalice pentru ferme de vaci trebuie să fie realizată cu maximum de eficiență. Indiferent dacă plănuiți să construiți o fermă de vaci de lapte sau o fermă de vaci de carne, aceasta trebuie să fie modulară și să poată fi extinsă. Practic, orice fermă necesită o nouă extindere după 3-5 ani.

Imporatant de înțeles este faptul că o vacă este un organism complex, care este in fapt o mini fabrică. Ea are nevoi foarte simple și o listă nesfârșită de ce nu are nevoie. Nu are nevoie de exemplu de: curenți de aer, umiditate mare, mizerie, balegă, urină, înghesuială, mult zgomot. Frisomat proiectează si construiește ferme de vaci de peste 40 de ani. Lucrând cu ingineri și medici veterinari de specialitate, avem sisteme constructive optimizate și/sau putem să personalizăm noua fermă de vaci conform cerințelor particulare.

Toate halele noastre sunt construite din oțel galvanizat cu Zn 275 gr/m². Acest lucru înseamnă că inclusiv în cel mai agresiv mediu (precum o fermă de vaci), toate elementele de construcție sunt protejate împotriva coroziunii. Putem chiar spori protecția prin construirea halei pe un soclu din beton. Halele Frisomat proiectate, produse, livrate si montate pentru ferme de vaci pot fi dotate la cerere cu coamă ventilată și uși mari de acces.

Dejecțiile de animale nu provoacă numai coroziune – acestea produc totodată și gaze periculoase. Acesta este motivul pentru care halele metalice sunt echipate cu sisteme de ventilație, care înlocuiesc aerul viciat cu aer proaspăt. Halele Frisomat facilitează și permit integrarea echipamentelor de ventilație și furajare.

În final ferma trebuie să producă profit. Pentru a asigura aceste aspecte, menținem la minimum costurile de construcție. Frisomat proiectează și montează ferme de vaci din oțel rezistente și rapid de construit. Cu deschideri utile de până la 60 de metri și lungimi nelimitate, o hală metalică Frisomat vă poate îndeplini toate cerințele.

STUDII DE CAZ - Ferme de vaci lapte sau de carne

STUDII DE CAZ - Ferme de vaci lapte sau de carne

Doriți să construiți o FERMĂ DE VACI?

SOLUȚII PERSONALIZATE – FERME DE VACI ECOLOGICE - BIO, EXTENSIBILE ȘI 100% PERSONALIZATE

Principiul de baza în zootehnia ecologică este apropierea animalelor de mediul natural, aplicarea de metode și tehnici care respecta tehnologia normală a animalelor. Adăposturile (fermele de vaci) trebuie să corespundă cerințelor fiziologice, igienice și de producție.

Condițiile necesare și suficiente pentru ca într-o fermă să se obțină lapte certificat ecologic sunt stipulate în Regulamentarea UE 2091/92 și caietele de sarcini elaborate în diferite țări. În România producția ecologică e reglemetată prin Ordonanța de Urgență 34/2000 și altele.

SOLUȚIE INTEGRATĂ PENTRU CREȘTEREA VACILOR DE LAPTE SAU DE CARNE - FERMĂ DE VACI MODERNĂ

Frisomat Proiectează (suprastructura și fundația), Produce materialele constructive, Livrează și Montează ferma dvs. vaci de lapte sau de carne. Astfel asigurăm control complet, trasabilitate și calitate. Avem experiență în a lucra cu alți furnizori în ceea ce privește integrarea echipamentelor și spațiilor specifice pentru o fermă de vaci (grajd vaci, adapost tineret, spatiu fatare, spatiu intretinere vaci in repaus mamar, spatiu depozitare lapte, zona pentru personal vestiar tip filtru cu grup sanitar, spatiu tehnic, birou veretinar).

Doriți o hală ușor și rapid de curățat, cu costuri de mentenanță zero? Îl veți obtine: hala dvs. metalică va fi spațioasă, practică, rezistentă, asigurând un climat optim pentru cresterea vacilor de lapte sau de carne,  cu posibilitate de extindere laterală sau în lungime.

harta proiecte Frisomat

Doriți să construiți o FERMĂ DE VACI?

Fermă de vaci

Avantaje

  • Deschideri utile de până la 60 m și diverse înălțimi ale pereților laterali
  • Acoperiș orizontal sau cu pantă de 10° sau 22°
  • Proiectată pentru a fi dotată cu sisteme de ventilație eficiente energetic
  • Integrare completă cu tehnologiile zootehnice de ultimă oră (furajare, igienizare, iluminare naturală)
  • Pereți laterali închiși sau semi-deschiși
  • Reamplasare, adaptare și extindere facilă

INFORMAȚII UTILE FERME DE VACI

Doriți să construiți o FERMĂ DE VACI?