Depozitarea de cereale în hale metalice performante – sau cum poți transforma o fermă oarecare într-una de succes

Deseori, afacerile din domeniul agricol se axează în cea mai mare parte pe producție și pe vânzarea imediat după recoltare a acestei producții. Totuși, orice specialist știe că depozitarea recoltelor nu face altceva decât să sporească succesul oricărei afaceri din domeniul agricol, tocmai prin faptul că se asigură un stoc continuu de marfă. Depozitarea de cereale este un astfel de exemplu, care face din orice fermă una de succes.  Asta pentru că planificarea structurată a ciclului de producție și asumarea tuturor riscurilor dovedește că vorbim despre o afacere de succes. Depozitarea de cereale nu se face oricum, pentru că există riscul distrugerii recoltei. Și având în vedere munca depusă pentru obținerea ei, acesta ar fi un pas greșit. Iată, prin urmare, ce trebuie căutat atunci când vorbim despre hale metalice pentru depozitare de cereale.

Halele pentru depozitarea de cereale: caracteristici

Fermele sunt adevărate organisme vii care se extind pe parcursul anilor. Este preconizat că, odată la 5 ani, orice fermă se extinde. Prin urmare, și nevoile acestor afaceri din domeniul agricol se modifică, incluzând noi aspecte sau dezvoltând necesitățile deja existente.

Depozitarea de cereale, ca problema post-recoltare, are o rezolvare cât se poate de simplă: halele metalice prefabricate din oțel laminat la rece. Spre exemplu, cei de la Frisomat au în paleta de servicii construcția de astfel de hale pentru depozitarea de cereale. De ce ar trebui aleasă o astfel de construcție? Iată câteva motive:

  1. O hală metalică pentru depozitare de cereale este o construcție modulară, extensibilă. Cum fermele se extind într-un ritm destul de rapid, oricine din domeniu are nevoie de o construcție pe care să o poate modifica, conform unui proiect viabil, astfel încât să fie întâmpinate noile necesități.
  2. Depozitarea de cereale este o problemă destul de sensibilă tocmai prin condițiile deosebite pe care spațiul de depozitare trebuie să le îndeplinească. De la lumina suficientă, până la umiditate, toate sunt luate în calcul și rezolvate de cei de la Frisomat, prin tehnologiile inovative și calitative pe care le folosesc în procesul de construcție. Fie că este vorba despre o hală metalică prefabricată izolată cu panouri de tip Sandwich, ori de una neizolată, cu tablă galvanizată, ambele au un sistem anticondens numit non-drop, care asigură o depozitare a cerealelor în cele mai bune condiții.
  3. Halele metalice de la Frisomat sunt consturcții fiabile, care pe lângă faptul că sunt construite rapid, sunt și foarte economice și calitative. Astfel, avem problema depozitării de cereale, avem condițiile speciale pe care spațiul trebuie să le îndeplinească (modular, aerisit, cu umiditatea optimă și iluminare pe măsură) și avem soluția: halele metalice prefabricate pentru depozitare de cereale de la Frisomat.

Astfel, dacă întâmpinați această problemă, cea a depozitării de cereale,  iar soluția propusă în acest articol vi se pare de încredere, vă învităm pe www.frisomat.ro, pentru a face o cerere de ofertă. De la soluții customizate în funcție de nevoile clientului, până la service post-producție, pe toate le puteți găsi la Frisomat!

A se citi de asemenea următoarele articole:

  1. Importanta halelor agricole?
  2. Am nevoie de autorizatie de constructie pentru un depozit de cereale?
  3. In cat timp se construieste un depozit de cereale?
  4. Ce garantii ofera Frisomat pentru depozitele de cereale?
  5. Cât costă un depozit de cereale?

Doriți o HALĂ METALICĂ?