februarie 07 2020 0Comment
nicolae sitaru alina cretu si arnaud perrein la standul frisomat la appr

Congresul APPR 2020 – Frisomat Romania Parteneri Strategic

FRISOMAT ROMÂNIA SUSȚINE AGRICULTURA – PARTENER STRATEGIC APPR

Pe data de 6 Februarie 2020, a fost organizată a V-a ediție a Congresul Anual APPR – “De la fermieri la fermieri!”. În cadrul evenimentului au fost invitați pentru a-și împărtăși opiniile și viziunea, fermieri din România și de pe alte meridiane, decidenți politici, reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale, Confederației Europene a Porumbului, cercetători. Deasemenea a fost anunțat și parteneriatul strategic APPR – Frisomat România.

participanti la congresul anuar APPR de la fermieri pentru fermieri

dacian ciolos prezentare congresul anual APPR 2020

prezentare appr congresul fermierilor 2020

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o organizație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de terenuri cuprinse între 25 și 50.000 ha, dar și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. La eveniment au fost prezenți și Emil Dumitru – secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloș – Președinte Renew Europe și alți reprezentați de seamă.

 

Au participat circa 400 de fermieri din toată țara. Cu același prilej, evenimentul a marcat și mai multe momente speciale:

1. Nicolae Sitaru – noul președinte APPR

Predarea de ștafetă la președinția organizației. Noul președinte APPR este Nicolae Sitaru. El a preluat poziția de la Arnaud Perrein, cel care alături de Domnul Nicolae Sitaru și alți fermieri au pus bazele organizației acum 7 ani.

nicolae sitaru si arnaud perrein strang mana la congresul anual APPR

“Felicit noua conducere a APPR și mă bucur să văd entuziasmul și implicarea pe care candidații le-au demonstrat astăzi, atunci când și-au prezentat proiectele legate de viitorul asociației noastre. Sper cu sinceritate că anul 2020 va marca mutații majore în mediul asociativ din România; se simte peste tot o dorință de înnoire, de colaborare și parteneriat”, a declarat Arnaud Perrein, ex-președintele APPR.

“Este o responsabilitate mare cu care am fost investit  și sper ca, impreuna cu consiliul director si echipa de conducere executivă, să atingem obiectivele impuse de Adunarea Generală a APPR. Sperăm ca in viitor toți fermierii din producția vegetală să găsească calea spre o unificare a organizațiilor profesionale din sector și impreună să stabilim strategiile coerente necesare. Dorim să fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc și acestea să fie in interesul tuturor agricultorilor”,  a concluzionat președintele nou ales, Nicolae Sitaru

Sursă: www.agroinfo.ro

2. Lansarea Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor

Tragerea la sorți a meciurilor din cadrul primului Campionat Național de Fotbal al Fermierielor.

tragerea la sort al meciurilor campionatul de fotbal al fermierilor APPR

 

3. Porumbul de aur 2019 – APPR

Decernarea trofeelor “Porumbul de Aur 2019”. Felicitări – Biță Răcman (17.460 kg porumb neirigat) și Liviu Bălănici (18.340 kg porumb irigat)

castigatorii premiului porumbul de aur appr 2020

 

4. Parteneriat strategic APPR – FRISOMAT România

Tot în cadrul evenimentului Alina Crețu – Director Executiv APPR a anunțat și parteneriatul strategic APPR – FRISOMAT România 2019-2020.

alina cretu anunta parteneriatul strategic cu frisomat romania

nicolae sitaru alina cretu si arnaud perrein la standul frisomat la appr

Frisomat România susține dezvoltarea infrastructurii agriculturii din România prin dezvoltarea unor soluții constructive optimizate pentru hale de depozitare de cereale, garaje de utilaje și echipamente Agricole, ferme zootehnice. De cel puțin 5 ani consecutiv suntem prezenți la cele mai importante târguri și expoziții naționale, la evenimente organizate de parteneri. Obiectivul fiind acela de a prezenta soluțiile constructive Frisomat, special dezvoltate și proiectate pentru sectorul agricol-zootehnic din România.

 

Felicităm organizatorii și toată echipa APPR în frunte cu Directorul Executiv Alina Crețu, pentru organizarea evenimentului.

frisomatadmin