Construim Hale Metalice Finanțate prin Proiecte Europene

România poate deveni un jucător major în domeniul logisticii industriale și de producție în Europa. În următorii cinci ani, țara noastră are potențialul de a atrage investiții de 10 miliarde de euro în dezvoltarea de spații de producție, logistice și industriale, atât din fonduri private cât și din investiții publice, arată o analiză realizată de Frames și Frisomat România. Halele metalice, datorită sistemului de prefabricare, optimizare, livrare și montaj rapid se pretează pentru proiecte europene.

Modele Personalizabile

Avantaje

  • Primiți informațiile relevante și absolut necesare pentru dimensionarea corectă a halei metalice în vederea depunerii proiectului de finanțare 
  • Costul unei hale metalice este mai mic vs. construcțiile clasice 
  • Calcul corect și complet de la un constructor cu experiență de peste 26 de ani
  • Prețuri cu termen de valabilitate mare
  • Materiale certificate
  • Deschideri libere mari
  • Includere poduri rulante
  • Servicii complete: Proiectare (hală/suprastructură și fundație), Producție, Livrare și Montaj

Servicii complete - Control Complet

Proiectare Hale Productie Frisomat

PROIECTARE

Proiectăm atât Hala Metalică dvs. (suprastructura), cât și fundațiile. Facem asta cu departament propriu de proiectare de hale.

Productie Hale Metalice Frisomat

PRODUCȚIE

Frisomat produce elementele constructive pentru cramele de vin. Producția materialelor se realizează în fabrica proprie, doar din materiale de calitate.
Livrare Hale Metalice Frisomat

LIVRARE

Ne asigurăm că toate materialele necesare pentru a construi Hala Metalică se livrează la timp direct pe șantier.
Montaj-Constructie hale metalice Frisomat

MONTAJ

Având 7 echipe de montaj proprii, asigurăm construcția halei dvs. de vin într-un timp scurt și respectând standarde ridicate de calitate.

Soluții Constructive Optimizate pentru Multiple Destinații

hala metalica hala productie frisomat romania

HALE INDUSTRIALE

Construiți o hală de producție cu spațiu optim pentru utilajele si echipamentele dvs.

hala metalica hala depozitare frisomat romania

HALE DEPOZITARE

Construiți o hală de depozitare cu spațiu optim pentru materia primă, bunuri, utilaje sau showroom.
hala metalica agricultura frisomat romania

HALE AGRICOLE

Depozitarea cerealelor sau a utilajelor agricole? Toate sunt în siguranță într-o hală multifuncțională Frisomat.
hala metalica ferma pui frisomat romania

FERME

Fermă avicolă, fermă de porci sau de vaci? Frisomat este un partener cu experiență.

Despre Frisomat România

Frisomat România a fost înființată în 1996, la Piatra Neamț- 26 ani experiență

  • +950 hale construite/proiecte
  • +1.200.000 mp. construiți
  • peste 869 de clienți 

Frisomat deține 14 filiale internaționale – Algeria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Slovacia, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Olanda, Ucraina – și fabrici de producție în Belgia și Brazilia. Rețeaua noastră globală de distribuție este în continuă creștere. Prin prezența internațională, Frisomat activează în peste 100 de țări, în care a finalizat peste 40.000 de proiecte de hale metalice. Compania are 450 de angajați la nivel mondial.

Sunteți interesați de Pașii – Cum Construiește Frisomat? Vezi detaliile!

Harta Proiecte Diverse

harta proiecte Frisomat

Vizualizați Proiecte deja Finalizate

Părerea Clienților

“Întotdeauna am pus accentul pe calitate, ordine și planificare. Asta am cerut și de la Frisomat. Ca la orice proiect de amploare, au apărut mici modificări pe parcurs. (…) Sunt serioși, dau dovadă de punctualitate și oferă calitate.” 

Pop Vasile, administrator Pop France, Județul Maramureș. Vezi studiul de caz complet aici.

“Având calități și așteptări, era firesc să alegem un constructor care la rândul lui oferă calitate, durabilitate și responsabilitate. Ne dorim să știm investițiile noastre în infrastructura de producție în siguranță și peste 20-30 de ani. Pentru a asigura acest lucru, este obligatoriu ca furnizorul ales – firma de construcție – să fie profesionistă, operativă, să respecte termenele asumate și să fie alături pe termen lung cu noi, beneficiarul. Frisomat România, la fel ca și noi, și-a asumat aceste cerințe și de peste 12 ani ne oferă siguranța construcțiilor proiectate și construite.” 

Marius Cobuz, Director General – Grovinvest, Județul Sălaj. Vezi studiul de caz complet aici.

“Am ales să comandăm halele de la Frisomat etapizat. Prima dată am comandat copertina 1 – prelevare probe. Am văzut că Frisomat într-adevăr respectă termenele și rezultatul este de calitate, conform așteptărilor. Am extins astfel comanda cu încă 2 hale – Copertină cuvă de descărcare auto 1 & 2. La fel implementarea a fost pe măsura așteptărilor. Așa că am comandat și ultima hală, Copertina Cale ferată.“

Djordje Krkljus,  COMVEX, Județul Constaná. Vezi studiul de caz complet aici.

 “Înainte de Frisomat am purtat discuții și cu o altă companie de construcții. Ei au propus structură diferită, mai grea, cu mai multe limitări și costuri mai mari, inclusiv la fundații. De la Frisomat am primit o soluție mai ușoară, flexibilitate la alegerea grosimii izolației. Cântărind toate acestea decizia a fost clară: Frisomat. Nici acum nu regret decizia luată, deja am discutat cu ei pentru încă o hală metalică. “ a adăugat 

Ionuț Vochin., Administrator  SC OXIGEN AGROPRODUCT COMPANY SRL, Județul Giurgiu. Vezi studiul de caz complet aici.

“Am ales să construim sala de sport cu Frisomat. Nu am regretat. Chiar am rămas plăcut impresionați, cât de repede s-a ridicat, cât de bine sunt gândite elementele prefabricate din oțel. Sala de sport finalizată este exact cum ne-am dorit. Nu am schimba nimic!“

Balázs-Bécsi Attila, Președinte Fundația TEKA, Județul Cluj. Vezi studiul de caz complet aici.

Doriți să aflați părerea clienților mai pe larg? Vă invităm să accesați secțiunea interviuri și descoperiți poveștile reale și inspiraționale.

VIDEO Interviuri Angajați & Clienți

Pașii Necesari

Procedurile și astfel și pașii diferă de la o linie de finanțare la alta. Din acest motiv, recomandăm să luați legătura cu un consultant cu care să identificați și să analizați linia de finanțare cel mai potrivit pentru activitatea/nevoia de dezvoltare a companiei dvs. 

IMPORTANT:
Frisomat România – NU oferă consultanță în: Scrierea, Depunerea și/sau Implementarea Proiectelor Europene. 

Pasul 1: Ideea de afaceri

Orice afacere pornește de la o idee. Un vis. O lipsă. Așa s-au născut și liniile de finanțare. 

Pasul 2: Identificarea liniei de finanțare

S-a dorit dezvoltarea și lansarea unor linii de finanțare complementare acoperind domenii diferite, tipuri de beneficiari finali, spațiul de implementare (urban sau/și rural)

  • Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) finanțează investiții agricole sau non-agricole, atât în mediu urban, cât și rural. 
  • Programul Național pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) finanțează investiții în domeniul acvaculturii, la fel și afaceri conexe.
  • Programul Operațional Regional (POR) are ca și obiective finanțarea companiilor (IMM-uri) în mediul urban, în sectoare non-agricole.

Pasul 3: Eligibilitatea Beneficiarului - Solicitant

Programele enumerate anterior au în componență axe prioritare cu linii de finanțare distincte, măsuri, submăsuri, pe domenii de intervenție.

Pentru aceste componente se anunță cu o anumită periodicitate (de regulă, anual, dar pot fi și mai dese și mai rare) apeluri de proiecte (call-uri). Fiecare astfel de apel de proiecte are câte un ghid al solicitantului sau procedură de implementare în care sunt trecute condițiile de accesare, eligibilitatea solicitanților și a cheltuielilor etc.

În aceste ghiduri specifice (care trebuie coroborate și cu ghidurile generale) se indică exact solicitanții eligibili, principalele condiții fiind:

  • dacă sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii;
  • dacă sunt start-upuri sau firme cu mai mare experiență, vechimea maximă sau minimă a firmelor;
  • dacă sunt în mediul rural, urban, în anumite regiuni de dezvoltare
  • codurile CAEN
  • situația financiară a firmelor, pentru firmele vechi fiind esențială în cele mai multe cazuri existența profitului

Pasul 4: Eligibilitatea activităților și cheltuielilor

În ghidurile aferente se specifică sumele acordate, gradul de finanțare și necesarul de co-finanțare și desigur eligibilitatea cheltuielilor.

Alături de cheltuielile eligibile se clarifică și activitățiile eligibile. 

Pasul 5: Planul de afaceri

Pentru a obține o finanțare este absolut necesar să includeți planul de afaceri sau un memoriu justificativ, în acest document sunt incluse:

  • Ideea afacerii
  • Obiective de creștere
  • Resurse umane (inițial, în timpul derulării proiectului, ulterior)
  • Analiza SWOT
  • Lista activităților propuse 
  • Cheltuieli eligibile și neeligibile
  • Analiza pieței
  • Estimări și proiecții financiare
  • Justificarea finanțării

Pasul 6: Depunerea cererii de finanțare

Cererea de finațare și celelalte documente necesare se depun în intervalul de timp specificat la apelul de proiecte, de regulă în format electronic pe:

  • site-ul afir.info – pentru PNDR
  • MySMIS 2014 -pentru POC, POR, POP și POCU (în cazul POCU depun proiecte organizațiile care gestioneaza schemele de grant, iar beneficiarii finali sunt inclusi în aceste proiecte prin diverse mecanisme de selecție).
  • Site-ul aippimm.ro pentru programele naționale pentru IMM.

Pasul 7: Semnarea Contractului de Finanțare - Contractarea

Proiectele depuse sunt evalate la autoritățile de management sau la organismele intermediare cărora acestea le-au delegat anumite competențe, de către evaluatori interni sau externi.

Pasul 9: Implementarea proiectului

În acest complex proces, beneficiarul finanțării nerambursabile trebuie să desfășoare toate activitățile prevăzute în proiect, să facă investițiile anunțate, în condițiile și cu rezultatele pe care și le-a asumat în planul de afaceri și în proiect.

Ideea de afacere

Orice afacere pornește de la o idee. Un vis. O lipsă. Așa s-au născut și liniile de finanțare. 

Identificare finanțare

S-a dorit dezvoltarea și lansarea unor linii de finanțare complementare acoperind domenii diferite, tipuri de beneficiari finali, spațiul de implementare (urban sau/și rural)

  • Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) finanțează investiții agricole sau non-agricole, atât în mediu urban, cât și rural. 
  • Programul Național pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) finanțează investiții în domeniul acvaculturii, la fel și afaceri conexe.
  • Programul Operațional Regional (POR) are ca și obiective finanțarea companiilor (IMM-uri) în mediul urban, în sectoare non-agricole.

Eligibilitatea Beneficiarului

Programele enumerate anterior au în componență axe prioritare cu linii de finanțare distincte, măsuri, submăsuri, pe domenii de intervenție.

Pentru aceste componente se anunță cu o anumită periodicitate (de regulă, anual, dar pot fi și mai dese și mai rare) apeluri de proiecte (call-uri). Fiecare astfel de apel de proiecte are câte un ghid al solicitantului sau procedură de implementare în care sunt trecute condițiile de accesare, eligibilitatea solicitanților și a cheltuielilor etc.

În aceste ghiduri specifice (care trebuie coroborate și cu ghidurile generale) se indică exact solicitanții eligibili, principalele condiții fiind:

  • dacă sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii;
  • dacă sunt start-upuri sau firme cu mai mare experiență, vechimea maximă sau minimă a firmelor;
  • dacă sunt în mediul rural, urban, în anumite regiuni de dezvoltare
  • codurile CAEN
  • situația financiară a firmelor, pentru firmele vechi fiind esențială în cele mai multe cazuri existența profitului

Eligibilitatea Activităților

În ghidurile aferente se specifică sumele acordate, gradul de finanțare și necesarul de co-finanțare și desigur eligibilitatea cheltuielilor.

Alături de cheltuielile eligibile se clarifică și activitățiile eligibile. 

Planul de Afaceri

Pentru a obține o finanțare este absolut necesar să includeți planul de afaceri sau un memoriu justificativ, în acest document sunt incluse:

  • Ideea afacerii
  • Obiective de creștere
  • Resurse umane (inițial, în timpul derulării proiectului, ulterior)
  • Analiza SWOT
  • Lista activităților propuse 
  • Cheltuieli eligibile și neeligibile
  • Analiza pieței
  • Estimări și proiecții financiare
  • Justificarea finanțării

Depunerea Cererii

Cererea de finațare și celelalte documente necesare se depun în intervalul de timp specificat la apelul de proiecte, de regulă în format electronic pe:

  • site-ul afir.info – pentru PNDR
  • MySMIS 2014 -pentru POC, POR, POP și POCU (în cazul POCU depun proiecte organizațiile care gestioneaza schemele de grant, iar beneficiarii finali sunt inclusi în aceste proiecte prin diverse mecanisme de selecție).
  • Site-ul aippimm.ro pentru programele naționale pentru IMM.

Semnarea Contractului

Proiectele depuse sunt evalate la autoritățile de management sau la organismele intermediare cărora acestea le-au delegat anumite competențe, de către evaluatori interni sau externi.

Implementarea

În acest complex proces, beneficiarul finanțării nerambursabile trebuie să desfășoare toate activitățile prevăzute în proiect, să facă investițiile anunțate, în condițiile și cu rezultatele pe care și le-a asumat în planul de afaceri și în proiect.

Bine de știut