Am nevoie de autorizaţie de construcţie pentru un depozit de cereale?

Este nevoie de o autorizaţie de construcție pentru construirea unui depozit de cereale. Construirea unui depozit de cereale implică lucrări de fundație ale structurilor și echipamentelor, sisteme de încărcare/descărcare, sistemul de monitorizare și control, instalația electrică și eventuale construcții adiacente.

Ce este o construcţie agricolă?

Este, prin definiție, o structură proiectată și construită pentru a asigura protecția utilajelor agricole și echipamentelor afernete, cât și spațiu de depozitare cereale. Fiind un spațiu multifuncțional, utilajele și echipamentele agricole pot fii reparate între campaniile agricole.

Clădirile comerciale agricole includ, dar nu se limitează la: depozite de cereale, hambare agricole, ferme de păsări, ferme de porci, sere și clădiri utilizate pentru depozitarea produselor agricole, mașini agricole și echipamente agricole sau alte materiale agricole și provizii care sunt produse sau utilizate în ferma agricolă. Conform legi și normelor aflate în vigoare, pentru fiecare construcție, fie ea si provizorie, este necesar obținerea unei autorizații de construcție.

Puteţi sta liniştiţi deoarece specialiştii Frisomat împreună cu arhitectul dvs vor pregăti proiectul pentru autorizaţia de construcție.

Odată eliberată autorizaţia de construcţie de către primăria unde este arondat terenul, aceasta are o valabilitate de 12 luni cu posibilitatea de a o prelungi o singură dată, cu alte 12 luni. Termenul estimativ pentru obţinerea autorizaţiei este în jur de 30 zile de la depunerea dosarului cu documente complet.

Pregătirea proiectului este relativ simplă. Se stabileşte în primul rând scopul și importanța proiectului. După aceea se vor da detaliile despre amplasamentul depozitului de cereale şi se vor expune caracteristicile proiectului. Apoi se va descrie depozitul de cereale. Pe lângă acestea trebuie să aveţi planul de încadrare al arhitectului dvs.

Depozitarea cerealelor în bune condiţii necesită spaţii corespunzătoare destinate acestui scop. Aceste spaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii în concordanţă cu necesităţile de recepţionare şi conservare:

  • spaţiile de depozitare să fie uşor accesibile;
  • să ofere un spaţiu de depozitare uscat, să permită aerarea mecanică a produselor depozitate;
  • să permită controlul parametrilor de stare şi monitorizarea acestora în timpul depozitării;

Am nevoie de un depozit autorizat pentru cereale?

Cu ajutorul experţilor Frisomat veţi avea planurile de construcţie detaliate (plan, secţiuni transversale, faţade şi planurile de fundaţii), astfel obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru un depozit de cereale va fi mult mai uşor de obţinut.

După ce aţi urmat toţi paşii necesari, împreună cu arhitectul puteţi înregistra planurile la autorităţile locale din localitatea unde doriţi să construiţi hala agricolă. Apoi nu va mai rămâne de făcut decât să primiţi autorizaţia de construcție şi să lăsaţi experţii Frisomat să îşi înceapă activitatea.

Contactați-ne! Reprezentanții Frisomat vor fi bucuroși să vă asiste şi să vă ajute în obţinerea autorizaţiei de construcţie.

A se citi de asemenea următoarele articole:

  1. Importanta halelor agricole?
  2. Cat costă un depozit de cereale?
  3. În cât timp se construieşte un depozit de cereale?
  4. Ce garanţii oferă Frisomat pentru depozitele de cereale?
  5. Solutii depozitare cereale pentru ferme agricole?

Doriți o HALĂ METALICĂ?