Noutati

Mentenanta Constructiilor Metalice pe Timp de Iarna - 3 Recomandari

Investitia intr-o hala metalica de calitate ii ajuta pe clientii Frisomat sa evite orice fel de probleme pe timpul iernii. Fie ca este vorba despre depozitarea cerealelor, despre pastrarea utilajelor si echipamentelor agricole sau chiar despre o hala de productie sau service auto, o constructie bine proiectata si montatata va trece cu bine peste intemperii, inclusiv peste caderile masive de zapada, viscol sau temperaturi scazute, asa cum se poate intampla in luniile de iarna din Romania si Republica Moldova.

Click pentru a mari 

Specialistii Frisomat, companie cu experienta de 20 de ani in construirea halelor metalice in Romania, recomanda cateva operatiuni pentru a utiliza constructia in cele mai bune conditii.

 

1.Evacuati zapada de pe acoperis

Halele bine facute, asa cum sunt cele de la Frisomat sunt proiectate conform normelor in vigoare de rezistenta la incarcarile de zapada, vant sau cutremur. In cazul in care grosimea vizibila a stratului de zapada de pe acoperis depaseste 30 de cm, specialistii recomanda curatarea zapezii.

 Click pentru a mari

2. Curatati jgheaburile si consolele

Recomandam curatarea jgheaburilor pentru a permite evacuarea apei in exterior. Pentru a evita supraincarcarea consolelor frontale sau laterale, se recomanda curatarea zapezii. Totodata, parazapezile montate vor impiedica alunecarea stratului de zapada de pe acoperis.

 

3. Un bun moment pentru a folosi scara de acces pentru acoperis

Ceea ce pare uneori un accesoriu putin important, scara de acces pe acoperisul halei isi dovedeste acum din plin utilitatea. Astfel, evacuarea stratului gros de zapada se poate face foarte usor daca hala este dotata si cu o astfel de scara care, in cazul constructiilor Frisomat, poate fi adaugata si ulterior. De precizat ca scara halelor Friomat, prevazuta cu elementele de siguranta, este complet galvanizata, iar daca iarna faciliteaza accesul pe acoperis pentru curatearea zapezii, vara este utila pentru curatarea burlanelor, spre exemplu.

 

4. Degivarea jgheaburilor si a burlanelor

Schimbarile bruste de temperatura – inghet/dezghet – si caderile masive de zapada pot deteriora sistemul de scurgere. Din aceste motive, degivrarea jgheaburilor si a burlanelor este recomandata. In cazul halelor Frisomat, sistemul special conceput din cabluri incalzitoare previne depunerea ghetii si a zapezii. Se fixeaza in jgheaburi si burlane cu benzi metalice sau cleme speciale, cu conectare la un sistem automat de actiune, prevazut cu senzor de temperatura si umiditate.

Click pentru a mari

 

 

Doriti o estimare de pret?

Puteti lansa o cerere aici sau pentru contact mai rapid ne puteti suna la numarul: +40 233 23 1909.