Sunteti aici: Acasa » Arhitecti si Proiectanti » Referinte

Hangar avioane

Datele proiectului

 • Hangar pentru aviatie 240 metri patrati
 • Usa culisanta exterioara cu deschidere mare
 • Mezanin la interior
Verificaspecificatii »
Usa mare - CLICK »
Piesa de coama - CLICK »
Usa pietonala - CLICK »
Fundatii - CLICK »
Mezanin - CLICK »

Proiect

Hangar pentru aeroport - 240

Am construit acest hangar Sigma 14 x 17 m cu inaltimea la streasina de 4 metri, la aeroportul utilitar din localitate. Intreaga structura a fost calculata si proiectata de catre Frisomat si montata pe santier, pe blocuri prefabricate de beton.

 

Usa culisanta extra-lata la exterior

O usa foarte mare este necesara la frontonul spate al hangarului pentru a face loc aeronavei sa intre. O usa culisanta de 12 metri latime si 3.5 metri inaltime cu un sistem cu sine in partea de sus.

 

Mezanin la interior

O parte a halei este utilizata ca spatiu de birouri. De aceea am construit un mezanin din otel laminat la rece, am montat o usa in lateral si trei ferestre in peretele din spate. Toate aceste accesorii au fost proiectate si montate de catre Frisomat.

Usa mare - CLICK

 1. Stalp - Un cadru portant va asigura deschiderea mare a usii. Capatul usii este conectat la grinda peretelui frontal prin intermediul stalpilor suspendati. Aceasta transmite sarcinile de la usa cea mai mare la prima grinda.

 2. Forta de impingere - Atunci cand usa mare este inchisa, este supusa la o sarcina data de presiunea foarte mare a vantului. Aceasta este absorbita de catre componentele conectate cu a doua grinda.

 3. Sistemul de sine pentru usa culisanta exterioara - Usa are o latime de 12 m si o inaltime de 3.5 m si consta in trei panouri de usa culisanta, suspendate de grinda de sus. Sectiunile din otel si sinele de ghidare de la partea de jos asigura pozitia verticala a usii.

Piesa de coama - CLICK

 1. Inchideri de acoperis - Table trapezoidale cu grosime de 0.63 mm (TR45, RAL 9002 cu un strat de vopsea poliester de 25µm), izolate cu vata de sticla de 80 mm grosime.

 2. Pana Z - profile Z120 cu grosime de 1.5 mm, otel S390GD + Z, galvanizat cu 275 grame de zinc pe metru patrat. Panele sunt fixate de placutele de pana cu grosimi de 5 mm sau mai mult. Placutele din otel galvanizat la cald S235 actioneaza ca sustinere pentru pane.

 3. Piesa de conexiune - Piesa de coama din otel (S235, 8 mm grosime, galvanizat la cald), cu panta acoperisului de 10 grade. Grosimea pieselor de conexiune (t = 8 mm) este data de capacitatea portanta necesara. Imbinare cu suruburi T8.8-M16.

 4. Grinda de acoperis - Otel laminat la rece S390GD+Z, stalpi din otel profil Sigma S400

Usa pietonala - CLICK


1. Schelet metalic - Stalpi din otel prefabricati si grinzi sectiune C120, cu grosimea de 1.25, pregaurite pentru un montaj rapid. Prevazut cu piese de finisaj pentru cuplarea inchiderilor perimetrale si a casetelor izolate.

2. Stalp - Stalpi din otel laminat la rece (otel S390, sectiune Sigma 400, 3 mm grosime).

 

3. Inchideri perimetrale - Table profilate (TR45, RAL 9006), cu casete structurale si izolatie la interior cu grosime de 70 mm (k = 0.521 W/m²K sau R = 1.92 m²K/W).

 

4. Usa - dimensiuni L 1m x H 2.125m. Foaia de usa are o grosime de 42 mm si este izolata cu vata minerala (intre foi de tabla de 0.9 mm) pentru o valoare U de 1.9 W/m²K.

Fundatii - CLICK

 1. Plinta - plinta izolata (miezul format din polistiren de 90 mm grosime polistiren acoperite cu doua placi din beton) pentru a fi atasata la blocurile de fundatie.

  Plinta are o inaltime de 400mm si actioneaza ca un cofraj in momentul turnarii planseului de beton. Plinta este finisata cu inchidere metalica de-a lungul acesteia, pentru o mai mare rezistenta si un aspect mai atractiv. Placa de izolatie se extinde sub dale, ceea ce confera izolatie termica imbunatatita si o protectie optima impotriva apei.

 2. Stalp - Sectiune Sigma (Σ320), tip otel S390GD+Z, galvanizat (275 g/m²). Folosim otel laminat la rece de inalta calitate pentru toate halele noastre industriale. Vedeti sumar.

 3. Planseu de beton - Clientul a furnizat un planseu rezistent la praf si perfect uniform.

 4. Placa de baza stalp Astra - Blocul de fundatie prefabricat (600x700x700 mm) asigura o pozitionare corecta si montarea rapida pe santier. Un calcul al fundatiei asigura o capacitate portanta corespunzatoare. Imbinarea articulata cu structura superioara este asigurata de doua ancore (M20-T8.8).

Mezanin - CLICK

 1. Stalpi suport - Sectiunile Sigma din otel (tipul Σ400) formeaza cadrul principal pentru structura de mezanin. Grinzile tip C sunt ancorate utilizand piese de conexiune personalizate. Stalpii intermediari sunt formati din tevi rectangulare laminate la cald.

 2. Sistemul de mezanin - design unic Frisomat cu sectiuni laminate la rece (S390GD+Z275) cu un numar minim de piese de conexiune. Capacitatea portanta a structurii este de 300 de kilograme pe metru patrat. Scarile sunt o parte standard a proiectului si au o inclinare de 45 de grade.

 3. Mezaninul - placi rigide stratificate tip C-DUR (650kg/m), care actioneaza simultan ca planseu portant, finisaj de planseu si tavan. Grosimea generala a planseului este de doar 33 cm. Imbinarea cu lamba si uluc permite un montaj rapid. Dimensiunile standard ale placilor sunt de 2.600 x 1.000mm si sunt usor de taiat.

 4. Piesa de conexiune pentru stalp - Utilizam suruburi M12-T8.8 pentru structura si M16-T8.8 pentru imbinarea cu stalpii.
  Stalpul este fixat de grinda prin doua gauri de conexiune suplimentare. Grinda principala este conectata la flansa interioara a sectiunii Σ400 printr-o piesa simpla de conexiune. Designul general al mezaninului cuprinde 6 piese diferite de conexiune, facandu-l usor de construit si de montat.