Sunteti aici: Acasa » Arhitecti si Proiectanti » Referinte

Hala inovatoare

Datele proiectului

 • Hala transparenta tip Flatro, cu lungimea de 49 m
 • Finisare conform cerintelor clientului
 • Lumina naturala
Verificaspecificatii »
Fundatii - CLICK »
Piesa de conexiune - CLICK »
Izolarea peretilor - CLICK »
Luminatorul acoperisului - CLICK »

Proiect

Hala tip Flatro, cu lungimea de 49m

Hala industriala tip Flatro are 15 metri latime, 49 metri lungime, cu o inaltime de 6 metri la streasina. Hala este montata pe plinte din beton fabricate de Frisomat si prevazute cu toate punctele de conexiune. Peretii laterali au contravantuiri prevazute pentru rezistenta suplimentara.

 

Finisare conform cerintelor clientului

Acoperisul este din panouri din tabla (TR106) cu finisaj aplicat deasupra. O usa sectionala mare in peretele lateral (6 m x 6 m) faciliteaza accesul vehiculelor mari. Doua usi multifunctionale asigura accesibilitate maxima.

 

Lumina naturala

Un luminator de 12 m pe coama acoperisului asigura iluminatul natural. Panourile translucide de perete in partile laterale asigura un volum mare de lumina naturala care patrunde in hala.

Fundatii - CLICK

 1. Inchideri perimetrale – Panouri transparente de pereti Rodeca, furnizate chiar de client. Frisomat a furnizat sarpantele de perete si piesele de finisare dupa o stransa colaborare cu clientul. In acest caz, acestea au fost fabricate din inchidere transparenta a peretilor si din finisarile fatadelor.

 2. Stalpi - Stalpi din otel (tip otel S390GD+Z) construiti din profile 2 x Σ320 Latimea inegala a flanselor profilului fac posibila montarea perfecta si o sectiune dubla subtire cu laturi exterioare plate, care dubleaza rezistenta pentru aceeasi suprafata.

 3. Plinta - Plinta Frisomat din polistiren (grosime 80 mm) cu doua panouri din beton pentru perete. Plinta are o inaltime de 400 mm şi actioneaza ca un cofraj la turnarea planseului de beton. Panoul de izolatie se extinde sub dala pardoselei care asigură o izolare termica imbunatatita si o protectie optima impotriva apei.

 4. Suruburile de ancorare – Tije filetate M20 x 500 (cu lungime de 400mm incorporata) asigura o asamblare rapida a structurii metalice Aceasta este o imbinare articulata.

 5. Blocul de fundatie – Un bloc de fundatie prefabricat (600x677x700 mm) asigura pozitionarea corecta si ridicarea simpla, conform calculelor realizare pentru fundatie.

Piesa de conexiune - CLICK

 1. Inchideri de acoperis – Membrana hidroizolanta din PVC tip Alkorplan F cu grosime de 1,5 mm, rezistenta UV. Capacitatea portanta de incarcare a panourilor din tabla (TR106) arata ca panele orizontale nu sunt necesare in acoperis.

 2. Inchideri perimetrale - Panourile transparente Rodeca pentru pereti garanteaza un nivel si mai mare de iluminat natural in hala. Frisomat potriveste grinzile sale orizontale şi piesele de finisare cu panourile Acest lucru se face colaborand indeaproape cu clientul.

 3. Piesa de conexiune - Grinzi functionale si compacte de 130 mm, cu aceeasi deschidere ca latimea totala a stalpilor din sectiuni duble Σ320 (grosime de 8 mm). Placa din varf asigura montarea unui numar suficient de suruburi, in concordanta cu fortele transmise catre stalp. De asemenea face conexiunea cu contravantuirea.

 4. Stalp – Stalpi din otel construiti din sectiuni duble Σ320. Latimea inegala a flanselor profilelor asigura o potrivire perfecta si o sectiune dubla, cu extremitati plate. Si dubleaza rezistenta pentru aceeasi arie a sectiunii.

Izolarea peretilor - CLICK

 1. Grinzi cu zabrele - Grinzi Flatro cu unghi de inclinare a acoperisului de 1.72 grade. Profile duble C160 pentru partea de sus şi partea de jos a grinzii cu zabrele şi profile C130 pentru diagonale si montanti. Toate componentele sunt facute din otel S390GD cu galvanizare 275 g/m².

 2. Inchideri perimetrale – panouri de perete tip Rodeca transparente, adaptate de catre client la panele de perete si piesele de finisaj ale Frisomat.

 3. Stalp - Sectiune dubla ∑ 320, care se potriveste perfect datorita latimilor diferite ale flanselor. Interconectare creata cu suruburi continue

 4. Usa sectionala - deschidere utila a usii de 6 x 6 metri. Sistemul de rulare verticala este dezvoltat standard pentru pane cu elemente de inchidere, casete şi panouri sandwich. Usa este actionata manual (cu un cablu sau lant) sau electric (este necesara alimentare curent electric 380V).

Luminatorul acoperisului - CLICK

 1. Luminator in acoperis – Luminator pentru acoperisul plat de tip cupola, cu dimensiunile de 3m pe 12m, asamblat pe un cadru din profile C300. Acest cadru se potriveste perfect in structura acoperisului Flatro. Luminatorul pentru cupola este realizat din patru straturi de policarbonat cu grosimea de 10 mm, cu grad de transmitere a luminii de 50%.
  Valoarea izolatiei trapei in acoperis este de 2.5W/m²K. Acest sistem este disponibil si ca optiune cu sistem integrat de ventilatie sau evacuare a fumului (cu deschidere automata la 70°C - dotata cu senzor termic).

 2. Steel deck - Utilizarea tablelor trapezoidale (TR106) pentru inchiderea acoperisului suplineste panele din acoperis.

 3. Grinzile cu zabrele Flatro - cu unghi de inclinare a acoperisului de 1.72 grade (inaltimea grinzii: 1 m). Profile duble tip C160 pentru partea superioara şi inferioara a grinzii şi profile C130 simple pentru diagonale si montanti. Toate componentele sunt realizate din otel S390GD+Z cu galvanizare de 275 g/m².

 4. Izolarea acoperisului – Membrana hidroizolanta PVC, grosime 1,5 mm cu izolatie EPS de 80mm.