Sunteti aici: Acasa » Arhitecti si Proiectanti » Referinte

Garaj utilaje de constructii

Datele proiectului

 • Hala tip Ceptra cu o lungime de 79 de metri.
 • Extindere a cladirii existente
 • Aspersoare incorporate si energie electrica
Verificaspecificatii »
Fundatii - CLICK »
Piesa de conexiune - CLICK »
Coama cu luminator - CLICK »
Izolatia acoperisului - CLICK »

Proiect

Hala tip Ceptra cu o lungime de 79 metri

Hala metalica are o latime de 24 de metri si o lungime de 79 metri. Toate utilajele de constructie de dimensiuni mari, excavatoarele, macaralele si utilajele pentru terasamente incap sub acoperisul inalt de sase metri. Cele trei usi sectionale asigura un acces facil al utilajelor la interior.

 

Extinderea unei hale existente

Hangarul a fost construit de la fundatie pana la coama folosind sistemul Ceptra In acest sens am luat in considerare structura existenta, pe care am construit noua hala fara probleme. Mai mult decat atat: de atunci, a doua hala identica a fost adaugata primei hale tip Ceptra, in deplina conformitate cu standardele Frisomat.

 

Aspersoare incorporate si energie electrica

Aceasta hala este prevazuta cu un sistem de aspersoare cu greutatea de 20 kg/ si cabluri electrice cu o greutate de 15 kg/m². Punctele de conexiune se afla in pozitii corecte, iar acoperisul a fost calculat astfel incat aceste sarcini suplimentare sa fie suportate.

Fundatii - CLICK

 1. Stalp - Sectiuni Sigma (S320) din otel galvanizat S390GD formeaza stalpii din hala tip Ceptra.

 2. Izolatie - Izolatie din vata minerala de 130 mm grosime (valoarea lambda 0.043 W/mK, valoarea U: 0.33 W/m²K sau Rc = 3.0 m²K/W). Grosimea izolatiei depaseste limita casetei structurale. De aceea puntea termica este redusa la minimum.

 3. Etansare a aerului - Banda speciala de etansare garanteaza inchiderea ermetica a halei.

 4. Inchideri perimetrale - Table trapezoidale (TR45, grosime 0.63 mm) din otel galvanizat S280GD, cu vopsea poliester (25 mm).

 5. Ancore - Doua ancore M20, lungime 400 mm. Ancorele sunt inglobate in beton. Frisomat furnizeaza o matrita si calculul aferent al fundatiilor. Ancorele asigura o imbinare articulata: doar fortele orizontale si cele verticale sunt transmise, nu si momentele de incovoiere.

Piesa de conexiune - CLICK

 1. Jgheab de acoperis - Jgheab din otel fixat pe perete, cu grosime de 1.5 mm, prevazut cu membrana PVC pentru asigurarea impermeabilitatii. Bandourile montate la capatul panourilor sandwich previn infiltratiile cu apa pluviala.

 2. Grinzi - Grinzi cu zabrele construite din profile C160 la partea superioara si inferioara si profile C130 pentru diagonale si montanti. Tipul otelului utilizat: S390GD+Z, galvanizat. Acestea sunt imbinate cu suruburi metrice (T8.8-M16) si piese de conexiune din otel. Grosimea profilului va depinde de calculul sarcinilor impuse (intre 1.25 mm si 4 mm). Inaltimea grinzii cu zabrele este de 1 metru. Panta de acoperis este de 10°, suficienta pentru deversarea apelor pluviale, asigura impermeabilitate fara a fi necesare garnituri de cauciuc suplimentare in imbinarile acoperisului.

 3. Stalp - Profil Sigma (S320), tipul otelului S390GD+Z, galvanizat (275 g/m²). Folosim acest otel laminat la rece de inalta calitate la construirea tuturor halelor noastre industriale.

 4. Panouri sandwich - panouri izolante grosime 80 mm de culoare RAL 7022, cu valoare lambda 0.043 W/mK si o valoare U 0.54 W/m²K. Tabla interioara este de 0.45 mm grosime, iar tabla exterioara de 0.5 mm.

Coama cu luminator - CLICK

 1. Piesa de conexiune pentru coama acoperisului - Sectiunea centrala C130 este extinsa si fixata cu o piesa suplimentara, pentru a atasa luminatorul la aceasta. Toate piesele de finisare si benzile adezive butilice sunt furnizate pentru a avea siguranta impermeabilitatii.

 2. Luminator - Panou plat multistrat, din policarbornat rezistent la UV la exterior, izolatia termica fiind egala cu k=0.625W/m²K (R=1.6m²K/W). Panoul are o grosime de 32 mm, cantareste 3.7 kilograme pe metru patrat si transmite 20% din lumina. Constructorii folosesc un manual de instalare personalizat, in scopul pozitionarii corecte a panourilor, impermeabilitatea fiind astfel garantata.

 3. Piesa de conexiune, tabla din otel S235 laminata la cald, zincata la cald. Piesa de conexiune are o grosime de 8 mm datorita fortelor care actioneaza in interiorul grinzilor (calculate de catre inginerii Frisomat).
  Fortele sunt transmise prin intermediul suruburilor metrice de tipul 8.8-M16. Procesul de verificare a imbinarilor cu suruburi ale grinzilor face parte din proiectarea standard a structurii de otel.

 4. Fermele de acoperis - Fermele sunt construite din sectiuni C160 din otel S390GD+Z galvanizat pentru sinele superioare si inferioare, si sectiuni C130 din otel pentru sectiunile verticale si cele diagonale. Grinzi - Grinzi cu zabrele construite din profile C160 la partea superioara si inferioara si profile C130 pentru diagonale si montanti. Tipul otelului utilizat: S390GD+Z, galvanizat. Acestea sunt imbinate cu suruburi metrice (T8.8-M16) si piese de conexiune din otel. Grosimea sectiunii va depinde de calculul sarcinilor impuse (interval intre 1.25 si 4 mm ). Inaltimea grinzii cu zabrele este de 1 metru. Panta de acoperis este de 10°, suficienta pentru deversarea apelor pluviale, asigura impermeabilitate fara a fi necesare garnituri de cauciuc suplimentare in imbinarile acoperisului.

Izolatia acoperisului - CLICK

 1. Panou sandwich - panouri izolante de 80 mm, cu valoarea L = 0.043 W/mK si valoarea U = 0.54 W/m²K.Tabla de interior are grosimea de 0.45 mm, iar tabla de exterior de 0.5 mm.

 2. Imbinari cu suruburi autofiletante - Suruburi autofiletante cu cap hexagonal cu dublu filet, avand lungimea adaptata in functie de grosimea panourilor sandwich. Fixarea cu suruburi autofiletante se aplica pe cuta foii trapezoidale cu o imbinare special gandita in acest scop. Numarul de suruburi este determinat in conformitate cu sarcinile impuse (vant, zapada, nisip etc).

 3. Pana de otel - sectiuni Z120 si C120, grosime 1.5 mm si 2 mm, din otel S390GD+Z , galvanizat (275 g/m²). Tipul panei de otel este calculat de catre inginerii Frisomat.