Sunteti aici: Acasa » Arhitecti si Proiectanti » Referinte

Constructie publica

Datele proiectului

 • Cuplare asimetrica Astra-Astrigma
 • Varietate de usi
 • Finisare personalizata
Verificaspecificatii »
Inchideri perimetrale - CLICK »
Piesa de conexiune acoperis - CLICK »
Extensie - CLICK »
Trapa de fum - CLICK »

Proiect

Combinatie asimetrica Astra-Astrigma

Autoritatea locala se afla in cautarea unui depozit mare si a unui atelier pentru fabrica sa mobila. Frisomat a facut o combinatie intre o hala Astra cu o latime de 26 de metri si o hala Astrigma cu o latime de 10 metri. Ambele au o lungime de 53 de metri. Datorita inaltimilor diferite ale halelor (7 m pentru Astra si 6 m pentru Astrigma), complexul se remarca gratie acoperisului asimetric original si modern.

 

Varietate de usi

Cele doua hale se remarca sase usi sectionale cu latime de 4 metri si cu inaltimi variind intre 2.5 si 4 metri. Cele patru usi anti-panica si cele patru usi standard pietonale maresc starea de siguranta este mult mai mare si usurinta in utilizare a halei.

 

Finisare personalizata

Beneficiarul a avut cerinte specifice. Prin urmare halele sunt dotate cu panouri-luminator, doua trape de fum, jgheaburi centrale si doua grile de ventilatie.

Inchideri perimetrale - CLICK

 1. Sectiune Sigma- Stalpi dubli in otel S390GD+Z, cu invelis galvanizat 275 g/m² si sectiune Σ320.

 2. Inchideri perimetrale - Table trapezoidale (TR45, RAL 9006, invelis PVDF) cu grosimea de 0.63 mm.

 3. Piesa de finisare a usii sectionale - Piesele de fixare calculate de Frisomat pentru usi sunt completate cu piese de finisare care trebuie atasate de grinda verticala de culisare.

 4. Izolatie - Casete cu vata de sticla (90 mm grosime), valoarea izolatiei U = 0.413 W/m²K sau Rc = 2.42 m²K/W.

Piesa de conexiune acoperis - CLICK

 1. Stalp - laminat la rece, otel galvanizat S390GD+Z cu profile sigma Σ320.

 2. Grinzi cu zabrele - Grinzile cu zabrele Astra, cu panta acoperisului de 10 grade si o inaltime de 1 metru. Sectiuni duble C160 pentru sinele de sus si cele de jos si sectiune C130 pentru diagonale si montanti. Deoarece sinele verticale se extind deasupra grinzilor, panele de otel pot fi atasate direct la acestea, fara suport suplimentar sau piese de conexiune. Toate componentele sunt fabricate din otel S390GD+Z galvanizat Z275 .

 3. Izolatie - Casete cu izolatie din vata de sticla, 90 mm inaltime, valoarea izolatiei: U = 0.413 W/m²K.

 4. Inchideri perimetrale - Table trapezoidale laminate la rece (TR45, RAL 9006, invelis PVDF) grosime 0.63 mm.

Extensie - CLICK

 1. Piesa de conexiune - Imbinare articulata intre halele Astra si Astrigma, fara a transmite momentul de incovoiere. Piesa de conexiune este din otel laminat la cald S235 si zincat la cald.

 2. Extensie - Toate halele Frisomat pot fi extinse pe toate cele 4 laturi cu o alta hala sau copertina. Profilele Sigma 230 din extinderi functioneaza similar cu partile superioare ale grinzilor, ceea ce duce la o suprafata uniforma a acoperisului. Suportii de pana asigura conexiunea intre pane.

 3. Grinzi cu zabrele - unghi de inclinatie a acoperisului de 10 grade si o inaltime de 1 metri, realizate din profile C160 si C130. Toate componentele sunt fabricate din otel S390GD+Z cu galvanizare 275 g/m².

 4. Inchideri de acoperis - Table trapezoidale din otel, laminate la rece si galvanizate (TR45 cu strat de poliester RAL 7022)

Trapa de fum - CLICK

 1. Trape de fum – Trapa de fum pe soclu din poliester cu baza profilata (TR45) Trapa de fum este de forma patrata cu latura de 1.400 mm, cu o inaltime de 200mm. Capacitatea efectiva de evacuare este de 1.12 m². Rezistenta la foc: B-s1, D0. Frisomat monteaza trapa de fum in acoperis. Sunt luate astfel in considerare si incarcarile suplimentare.

 2. Grinzi cu zabrele – grinzile halei Astra cu panta acoperisului de 10 grade si inaltime de 1 m, fabricate din profile C160 si C130. Toate componentele sunt produse din otel S390GD+Z cu galvanizare 275 g/m².