Sunteti aici: Acasa » Arhitecti si Proiectanti » Referinte

Atelier de tamplarie

Datele proiectului

 • Deschideri din otel intre 14 si 28 metri
 • Finsaj personalizat
 • Constructie realizata in mai putin de patru saptamani
Verificaspecificatii »
Izolatia peretilor -CLICK »
Fundatii -CLICK »
Piesa de coama -CLICK »
Detalii despre jgheab -CLICK »

Proiect

Deschidere de otel intre 14 si 28 metri

Clientul cauta un atelier de inalta calitate pentru afacerea sa in domeniul tamplariei. Alegerea lor a fost o hala tip Sigma, avand latimea de 14 m, lungimea de 28 m si inaltimea de 3.5 m. Partea interioara a halei este ridicata fara stalpi sau piloni din otel, putand fi astfel utilizata la maxima capacitate ca spatiu de depozitare sau atelier.

 

Finisaj personalizat

Hala se bazeaza pe modelul nostru Sigma, dar la fel ca orice hala Frisomat, si aceasta poate fi modificata si extinsa de catre client. Am incorporat aici doua usi sectionale de mari dimensiuni (4x4 si 3x3) pentru a permite intrarea si iesirea utilajelor. O usa de acces pentru personal si trei ferestre (1x1) pe peretele lateral confera conditii placute de lucru. Un luminator pe toata lungimea cladirii permite luminii naturale sa patrunda.

 

Montaj realizat in mai putin de patru saptamani

Datorita sistemului unic Meccano am putut sa montam foarte repede hala pentru clientul Frisomat: de la fundatii la acoperis in mai putin de patru saptamani. Procesul complet integrat de fabricare, livrare si montaj garanteaza rapiditatea procesului de constructie.

Izolatia peretilor -CLICK

 1. Stalpi din otel - sectiune Sigma (Σ320), otel de tip S390GD+Z, galvanizat (275 g/m²). Noi folosim acest otel laminat la rece de inalta calitate la construirea tuturor halelor noastre industriale. Aruncati o privire la sumar >

 2. Izolatie din vata de sticla - Vata minerala are o grosime de 130 mm si se remarca prin urmatoarele valori de izolatie: Rc=3.0 m²K/W (rezistenta termica), U=0.33 W/m²K (valoare de izolatie) si L=0.043 W/mK (conductivitate termica).

 3. Punte termica minima - grosimea izolatiei de 130 mm depaseste inaltimea placii de captusire (90 mm) pentru a preveni puntea termica.

 4. Inchideri metalice pentru pereti - Table profilate tip TR45 Calitate otel E 10346-09, S280GD+Z275, galvanizat (275 g/m²). Finisat in culoarea RAL 7022, cu strat de vopsea poliester (25 μm).

Fundatii -CLICK

 1. Stalpi din otel - Stalpi Sigma laminati la rece (Σ320), clasa de calitate a otelului S390GD+Z, galvanizat (275 g/m²). Aceasta este standardul de calitate folosit pentru toate constructiile noastre.

 2. Izolatia cu vata de sticla - Vata minerala evaluata la 0.043 W/mK valoare lambda si 0.33 W/m²K valoare U (coeficientul de transfer termic). Vata are o grosime de 130 mm.

 3. Plinta - Plinta in trei straturi (nucleu din polistiren cu grosimea de 80 mm, plus doua panouri de perete din beton) pentru a fi atasate blocurilor de fundatie. Plinta are o inaltime de 400 mm si actioneaza in calitate de cofraj atunci cand podeaua de beton este turnata.
  Finisare cu table prevopsite de-a lungul intregii suprafete a plintei, pentru o rezistenta suplimentara si un aspect mai atractiv.
  Placa de izolatie se extinde sub planseu, ceea ce confera o izolatie termica imbunatatita si o protectie optima impotriva stropirii cu apa.
  Stalpi metalici ancorati pe blocuri de fundatie cu tije filetate si bolturi de expansiune.

 4. Blocuri de fundatie prefabricate - Blocuri de fundatie din beton - inaltimea de 670 mm (suprafata de baza 260kg - 450 x 650 mm) asigura pozitionarea corecta si anexarea stalpilor din otel la fundatia halei.

  Pentru a genera o capacitate portanta suficienta, este necesara calcularea fundatiei atat pentru fortele ascendente, cat si pentru cele descendente. Cantitatea de beton care trebuie turnat va fi estimata in baza acestui calcul.

Piesa de coama -CLICK

 1. Piesa de conexiune - Piesa de conexiune din otel - (otel zincat la cald S235 cu o grosime de 6 mm) la un unghi de inclinare de 22 grade. Punctele de fixare prefabricate realizeaza imbinarea cu grinzile acoperisului de otel, cu grinzile orizontale si penele de fixare ale grinzilor orizontale.

 2. Grinda - Grinzi de acoperis din otel pentru sectiunea Sigma (Σ320, gradul de calitate al otelului S390GD+Z, galvanizat 275 g/m²). Prevazuta cu puncte de fixare pentru montajul rapid al piesei de coama a acoperisului.

 3. Pana de otel Z- Grinda orizontala S390GD+Z otel, galvanizat 275 g/m²) cu adancime utila de 120 mm (Z120) si grosime de 1.5 sau 2 mm, in functie de aplicatie. Acestea pot fi montate in mai multe sisteme, cu suprapuneri in functie de incarcarile impuse cum ar fi zapada, vantul si nisipul. Inginerii nostri vor efectua in prealabil un calcul al panelor.

 4. Table din otel pentru acoperis - Gradul de calitate al otelului E 10346-09, S280GD+Z275, galvanizat (275 g/m²). Inchiderea acoperisului TR45 este finisata in culoarea RAL7022 si are un invelis din poliester de 25µm.

Detalii despre jgheab -CLICK

 1. Piesa de conexiune - Piesa de conexiune din otel (otel zincat la cald S235 cu o grosime de 6 mm), cu o imbinare rezistenta la incovoiere (rigida) pentru a transmite forta intre stalp si grinda. Model standard de gauri pentru fixarea corecta a coloanei si a panelor din otel pentru sectiunile Sigma, precum si pentru imbinarea cu piese de fixare a panelor de otel pentru acoperis.

 2. Jgheaburi de acoperis - Jgheab suspendat, fixat de tabla de perete (panouri tabla TR45) cu adancimea apei de 113 mm, fabricate din otel de 1 mm grosime. Acesta este cu 0.17 mm mai gros decat un jgheab de acoperis obisnuit, pentru cresterea capacitatii de incarcare si pentru o durata mai mare de viata. Marginea exterioara este cu 15 mm mai joasa decat marginea interioara, pentru a preveni revarsarea la interior.

 3. Izolatie cu vata de sticla - Vata minerala are o grosime de 130 mm (L=0.043 W/mK si U=0.33 W/m²K).

 4. Inchideri perimetrale - Table profilate TR45 cu gradul de calitate al otelului E 10346-09, S280GD+Z275, galvanizat (275 g/m²). Finisat in culoarea RAL 7022, cu un strat de vopsea poliester (25 μm)